LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
DRAMA ZA HALLOWEEN

Studenti nosili policijske uniforme na party – završili u pritvoru i dobili 380 eura kazne!

Studenti su odlučili biti kreativni u kostimiranju, ali pravim policajcima to se nije svidjelo. 

Studenti su odlučili biti kreativni u kostimiranju, ali pravim policajcima to se nije svidjelo. 

Prilikom izbora kostima za Halloween svi volimo biti kreativni i pronaći što originalnije kostime. To su učinili i studenti Iva i Borna, no za njih je taj dodatan trud završio poprilično skupo i traumatično – proveli su dva dana u pritvoru i dobili kaznu od 380 eura, koja je za svakog umanjena za 80 eura zbog vremena provedenog u pritvoru, piše Danica.hr.
 


VEZANO: Načelnik policije upozorio studente: „Ovo se ne događa samo u filmovima na Netflixu...”



Ovaj nesretan događaj odvio se prošle godine potkraj listopada na Zagrebačkom velesajmu u Zagrebu. Studenti Iva i Borna završili su u pritvoru zbog nošenja pravih policijskih uniformi na Halloween party.
 

Narušavanje javnog reda i mira


Optuženi su za narušavanje javnog reda i mira zbog neovlaštenog nošenja službene policijske uniforme i njihovih dijelova. Naime, Iva je nosila službenu policijsku polo majicu plave boje i kratkih rukava s pripadajućim oznakama, uz prigodnu službenu policijsku šiltericu, policijsku oznaku s natpisom „Policija“, lisice s ključem, policijsku palicu, opasač s pripadajućom futrolom za lisice, futrole i držače.

Borna je imao sličan outfit – službenu policijsku polo majicu kratkih rukava s oznakama, policijsku oznaku s natpisom „Prometna policija“, policijsku oznaku za zvanje „Policajac“, policijski opasač s pripadajućom kopčom, lisice s ključem, službenu palicu i ni manje ni više nego policijsku futrolu za nošenje kratkog naoružanja.

Službenik i kombi, FOTO: Canva, Ilustracija
 

„Kostime“ im je dao policajac


Kostime su vidjeli pravi policajci te nisu bili oduševljeni njihovom kreativnošću, već su ih priveli i  zadržali u pritvoru u prostorijama VI. policijske postaje Zagreb. Studenti su priznali svoju pogrešku, ali nisu znali da bi za to mogli biti skupo kažnjeni, odnosno da to nije zakonito. Pogotovo jer su svu opremu za kostim dobili od kako kažu, jednog policijskog službenika.

Proglašeni su krivima te su morali platiti po 380 eura kazne, a od toga se svakome oduzima po 80 eura zbog dva dana koja su proveli u policijskom pritvoru. A ostali su i bez svojih kostima.
FOTO: CANVA, ILUSTRACIJA