LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Financijsko olakšanje

Studenti, možete odahnuti: rastu subvencije za privatni smještaj

Olakšanje za studentski budžet dolazi u obliku većih subvencija za stanovanje kod privatnog poslodavca.

Olakšanje za studentski budžet dolazi u obliku većih subvencija za stanovanje kod privatnog poslodavca.

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs i državna tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Željka Josić potpisali su Sporazum o suradnji vezanoj uz subvencionirano stanovanje kod privatnog stanodavca u nadolazećoj akademskoj godini 2023/2024. Sporazum je takozvana nadogradnja mjere koja je donesena 2022. godine, u kojoj je za 1084 studenta u Zagrebu, Puli, Rijeci, Varaždinu i Splitu izdvojeno 269 764,24 eura, odnosno 248,86 eura po studentu.

Sporazumom je za nadolazeću akademsku godinu osigurano 530 891,00 eura, a studenti koji ostvare pravo na potporu primat će 60 eura mjesečno tijekom cijele akademske godine. – stoji u odluci.

Mogućnost subvencije imat će studenti iz čak 15 gradova, a broj subvencija ovisi od grada do grada, tako je primjerice u Zagrebu 1275, Rijeci 300, Splitu 280, Varaždinu 200, te Osijeku 173.

Ministarstvo će u potpunosti snositi troškove stanovanja u učeničkom i studentskom domu za studente koji su ostvarili pravo na subvencioniranje, a  čije su kuće zbog posljedica potresa označene oznakom N1, N2  Neuporabljivo, a imaju prebivalište na području Karlovačke, Sisačko-moslavačke i Zagrebačke županije i mogu dokazati štetu od potresa u učeničkom ili studentskom domu.
 
FOTO: YOUTUBE SCREENSHOT VIA CANVA