LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
javnozdravstvena akcija

Studenti Medicinskog fakulteta u Zagrebu sudjelovali u obilježavanju Svjetskog dana srca u Požegi

Zavod za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije u ponedjeljak je organizirao javnozdravstvenu akciju.

Zavod za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije u ponedjeljak je organizirao javnozdravstvenu akciju.

Povodom Svjetskog dana srca, Zavod za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije organizirao je javnozdravstvenu akciju kako bi podsjetili građane Požege na važnost brige o vlastitom srcu.

Osim djelatnika Doma zdravlja Požeško-slavonske županije u akciji su sudjelovali i studenti 6. godine studija medicine Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Studentima je sudjelovanje u ovoj akciji bilo dio interkatedarskog predmeta „Zdravlje u zajednici“.
 

Važnost brige o zdravlju srca


Svake godine, Svjetska kardiološka federacija potiče nas da se brinemo o zdravlju našeg srca, obilježavajući 29. rujna kao Svjetski dan srca. Zavod za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije se pridružuje ovoj borbi za zdravlje srca organizirajući javnozdravstvenu akciju.

Za Svjetski dan srca, građanima se obratila i voditeljica Službe za javno zdravstvo te naglasila kako da pazimo na zdravlje svojeg srca.

“Obilježavamo Svjetski dan srca. Jesensko je razdoblje kada naši sugrađani dobiju priliku provjeriti neke važne brojeve i indekse koji se koriste u procjeni rizika od bolesti srca i krvnih žila te dobiti korisne savjete o očuvanju zdravlja. Dobra je vijest da se većina bolesti srca i krvnih žila može spriječiti izbjegavanjem i kontrolom čimbenika rizika, čak i do 80 posto prijevremenih smrti. Kao što možemo izabrati zdravije životne navike: paziti da je naša hrana prijatelj zdravlja, biti aktivan, održavati primjerenu tjelesnu težinu, izabrati nepušenje te kontrolirati krvni tlak, šećer i masnoću u krvi, a kod već postojećih bolesti, redovito uzimati terapiju prema preporuci liječnika”, rekla je voditeljica Službe za javno zdravstvo dr. Jasmina Kovačević, stoji na stranici Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

FOTO: FOTO: MEDCINSKI FAKULTET SVEUČILIŠTA U ZAGREBU