LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Predavanje u Školi „Andrija Štampar”

Studenti medicine žele razotkriti mitove o cijepljenju

Ako želiš saznati koji su stvarni rizici cijepljenja, ali i zašto je ono spasilo brojne ljudske živote, pridruži se 6. prosinca u 15 sati u Školi narodnog zdravlja „Andrija Štampar”.

Ako želiš saznati koji su stvarni rizici cijepljenja, ali i zašto je ono spasilo brojne ljudske živote, pridruži se 6. prosinca u 15 sati u Školi narodnog zdravlja „Andrija Štampar”.

Kako bi rasvijetlila priču o cijepljenju, dala pregled relevantnih informacija i podataka te razotkrilia neke od popularnih mitova, studentska sekcija za javno zdravstvo Andrija Štampar organizira zanimljivo predavanje. Ugostit će dva sjajna stručnjaka:  

  • dr. sc. Bernard Kaić, prim. dr. med.: Cijepljenje i kontroverze (Hrvatski zavod za javno zdravstvo)
  • dr. sc. Marjeta Majer, dr.med.: Cijepljenje: obveza ili opcija – politike cijepljenja u svijetu (Škola narodnog zdravlja Andrija Štampar)

Stručnjaci će dotaknuti razne teme, npr. uzorkuje li MMR cjepivo autizam, je li pad učestalosti ospica posljedica cijepljenosti ili porasta životnog standarda i higijenskih uvjeta života, uzrokuje li cijepljenje Guillain-Barre sindrom i slično. Govorit će o postojanju kazni za necijepljenje, razlozima iz kojih se Australci cijepe te o rađanju s gluhoćom u 21. stoljeću zbog posljedica rubele. Postavit će se pitanje je li cijepljenje u SAD-u zaista neobavezno te je li ono jedno od najvećih medicinskih dostignuća modernog doba.

Ako si za cijepljenje, a nedostaje ti argumenata za raspravu, pridruži se 6. prosinca u 15 sati u B dvorani Škole narodnog zdravlja Andrija Štampar. Napokon ćeš postati svjestan stvarnih rizika koje ono sa sobom donosi. Dobit ćeš i brojne druge informacije o važnosti cijepljenja za ljudsku populaciju. Predavači će otkriti kako se problem riješio u drugim zemljama. 

Ako si protivnik cijepljenja, također se pridruži jer ćeš doznati zašto je cijepljenje spasilo više ljudskih života od bilo koje druge medicinske intervencije u povijesti medicine. Više informacija potraži na Facebook događaju.
 

FOTO: PIXABAY