LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sporazum riječkog sveučilišta i Grada

Studenti logopedije stručnu praksu moći će obavljati u Logopedskom centru

Riječki studenti službeno su bogatiji za studij Logopedije i Logopedski centar u kojemu će moći odrađivati vježbe i stručnu praksu.

Riječki studenti službeno su bogatiji za studij Logopedije i Logopedski centar u kojemu će moći odrađivati vježbe i stručnu praksu.

Danas, 1. listopada 2020. godine, Sveučilište u Rijeci i Grad Rijeka potpisali su Sporazum o suradnji na pokretanju studija Logopedije i Logopedskog centra u Sali Senata na 1. katu Rektorata Sveučilišta u Rijeci.

Tim se sporazumom, kako stoji u službenom priopćenju, definira kontinuirana suradnja na području pokretanja i rada studija Logopedija i Logopedskog centra, a potpisali su ga gradonačelnik Rijeke mr. sc. Vojko Obersnel i rektorica Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija. Svečanom potpisivanju nazočila je i Sanda Sušanj, pročelnica Odjela za odgoj i obrazovanje Grada Rijeke, prof. dr. sc. Marta Žuvić, prorektorica za studije, studente i osiguranje kvalitete Sveučilišta u Rijeci i doc. dr. sc. Zdravko Kolundžić, voditelj studija Logopedija.

Sveučilišni preddiplomski studij Logopedija pri Sveučilištu uspostavlja se kao redoviti trogodišnji studij i pružit će kvalitetnu izobrazbu budućih logopeda za rad u različitim sustavima. U okviru Logopedskog centra provodit će se vježbe i stručna praksa za studente logopedije Sveučilišta u Rijeci i drugih suradničkih struka kako bi mogli integrirati teorijska znanja s praktičnim vještinama koje su potrebne za budući rad u struci te će se ostvarivati suradnja s odgojno-obrazovnim ustanovama na području Grada Rijeke i omogućiti prikupljanje podataka i provođenje istraživanja.
– Gradonačelnik i pročelnica svjesni su da je kadar logopeda u Rijeci deficitaran i nadamo se da će to me uskoro doći kraj, jer ove akademske godine krećemo s novim studijem. Za 30 upisanih studenata imali smo više od 600 zainteresiranih. Dodatna vrijednost bit će i Logopedski centar, koji će uz prasku za studente Logopedije, značiti i mnogo za građane. U pregovorima smo s Kliničkim bolničkim centrom Rijeka oko suradnje na tom Centru. Grad Rijeka od početka ideje snažno nas je podržao, a ta podrška uključuje i sufinanciranje: u prvoj godini sa 70 tisuća kuna, a u narednim godinama sa 150 tisuća kuna. Ta nam je podrška izuzetno bitna s obzirom na naše ograničene mogućnosti zapošljavanja. Zajednički ćemo ovaj prostor humanog govora i komunikacije podići na višu razinu. Cilj nam je usustavti cjelovitu vertikalu, odnosno petogodišnji studij, kao i da naši sugrađani ne mogu radi logopedskih usluga više odlaziti u Zagreb – rekla je rektorica Prijić Samaržija, kako stoji u priopćenju.
FOTO: UNSPLASH