LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Erasmus+

Studenti iz Austrije došli na Sveučilište u Puli

Studenti iz Eisenstadta, poznatog po hrvatskoj dijaspori, došli su u Istru kako bi bolje upoznali teren.

Studenti iz Eisenstadta, poznatog po hrvatskoj dijaspori, došli su u Istru kako bi bolje upoznali teren.

Studenti međunarodnih poslovnih odnosa te ljudskih resursa i radnoga prava Visoke poslovne škole Burgenland došli su na Erasmus program u Istru, a povodom toga u pulskoj Komunalnoj palači ugostio ih je gradonačelnik Filip Zoričić.

Gradonačelnik im je zaželio dobrodošlicu i rekao kako im je ovo prilika da se upoznaju s gospodarskim subjektima tog područja, kao što je vrlo uspješna firma Infobip, prenosi Glas Istre.

Vladan Čutura, profesor na Visokoj poslovnoj školi Burgenland, rekao je kako je njihov odjel vrlo fokusiran na tržišta istočne i jugoistočne Europe, te tako mnogi studenti u sklopu studija uče neki od lokalnih jezika.

Podsjećamo, na području Burgenlanda (Gradišća) velik je broj Hrvata u dijaspori, ali su već dugo naturalizirani te tako malo tko zna hrvatski.

Studenti su u sklopu dobrodošlice posjetili Odjel za ljudske resurse, Erste banku u Puli, Istarsku razvojnu agenciju i obiteljsko gospodarstvo za proizvodnju maslinovog ulja u Vodnjanu. U sklopu turističkog obilaska, posjetili su i Brijune.
FOTO: PIXABAY