LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Nastava za vrijeme epidemije

Studenti ispričali kako su im protekla prva predavanja u novoj akademskoj godini

Doznali smo kakav je dojam ostavio prvi dan fakulteta brucošima, ali i jednom starijem studentu koji su krenuli s fakultetskim obavezama.

Doznali smo kakav je dojam ostavio prvi dan fakulteta brucošima, ali i jednom starijem studentu koji su krenuli s fakultetskim obavezama.

Prekjučer, 29. rujna, nekim je studentima službeno počela nova akademska godina iako uglavnom na daljinu, pa smo ih odlučili pitati kako je protekla nastava i kako je to vratiti se akademskim obavezama u vrijeme novog normalnog. Svoje su nam iskustvo podijelile studentica 1. godine Hotelijerstva i gastronomije u Makarskoj, studentica 1. godine Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, studentica 1. godine Socijalnog rada i student 3. godine Fakulteta organizacije i informatike.

Studentica koja studira u Makarskoj trenutno je na 1. godini studija, a s obzirom na to da je došla u novi grad, početak je bio stresan: 
– Moj prvi dan na faksu protekao je dosta stresno jer sam došla u drugi grad, u potpuno novo okruženje i dobila nove predmete s kojima se nikad prije nisam susretala. Na prvi pogled činilo se strašno, ali kad upoznaš ljude koji su na ovaj faks došli s istim razlogom i ciljem kao i ti, odmah je sve bilo lakše. Danas smo imali uvodno predavanje koje je održao odličan profesor i već sada mogu reći da će biti jedan od mojih dražih predmeta.
Što se tiče mjera opreza, studentica koja studira u Makarskoj kaže da na ulasku moraju dezinficirati ruke i nositi maske, ali da, s obzirom na veličinu predavaonice i to da svatko sjedi sam, mogu skinuti masku ako ne mogu disati dovoljno uz obavezno držanje razmaka.

Studentica s Ekonomskog fakulteta istaknula je problem nemogućnosti upoznavanja kolega i kolegica:
– Uvodno predavanja dekana bilo je malo čudno jer sam se prvi put s tim susrela, pogotovo da mi netko kaže kolegice. Jučer smo imali samo jedno predavanje i to iz Osnova ekonomije i profesorica je odlična, jako pristupačna i sve objasni. Sve radimo preko Google Classrooma i nema nekih problema s tim, a faks uistinu sve informacije objavljuje na svim platformama tako da je lako doći do njih. Najčudnija stvar je to što je sve online, pa nemam prilike upoznati se s nekim.
Svoje nam je iskustvo podijelila i studentica prve godine Socijalnog rada u Zagrebu koja je prvi dan nastave imala na daljinu: 
– Očekivala sam da ćemo nastavu imati barem tjedan dana uživo kako bismo zapravo uvidjeli kakav je to pravi studentski život i odlazak na predavanja. Unatoč tome, prvi dan online nastave i predavanja je protekao odlično. Profesor se stvarno potrudio učiniti gradivo zanimljivim i zadovoljna sam načinom rada.
Međutim, nisu samo brucoši ti koji su danas počeli s nastavom. Student 3. godine Fakulteta organizacije i informatike razočarano nam kaže da su mu predavanja online, a njegovo razočaranje ne iznenađuje s obzirom da studentima nedostaje staro iskustvo studiranja, druženje s kolegama i slično.

– Labose i seminare imamo pola-pola, dio na Fakultetu, dio online, ali dolasci na Fakultet nisu uvjet za potpis. Za sada uvode u kolegije imamo samo putem Zooma, a dalje će sve zavisiti o predmetu.

FOTO: PIXABAY