LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentsko natjecanje

Studenti imaju zadatak osmisliti aplikaciju koja pomaže prebroditi pandemiju

Do 29. siječnja 2021. otvorene su prijave za sudjelovanje na LUMEN Developmentu, natjecanju u osmišljavanju aplikacija koje pomažu prebroditi pandemiju. Za 1. mjesto osigurano je 15 tisuća kuna.

Do 29. siječnja 2021. otvorene su prijave za sudjelovanje na LUMEN Developmentu, natjecanju u osmišljavanju aplikacija koje pomažu prebroditi pandemiju. Za 1. mjesto osigurano je 15 tisuća kuna.

eSTUDENT otvorio je prijave za sudjelovanje na LUMEN Developmentu. Riječ je o studenskom natjecanju u izradi web i mobilnih aplikacija, nasljedniku dosadašnjeg App Start Contesta – dio je platforme LUMEN koja se sastoji od još 3 područja.
Vezano: U tijeku prijave na LUMEN Engineering; za najbolje studente osigurano 15 tisuća kn

– Cilj je natjecanja da studenti na konkretnom slučaju koji zadaju akademska zajednica i partneri primijene znanje, pokažu svoje programerske, dizajnerske i prezentacijske vještine te se istaknu na tržištu rada. Tijekom natjecanja održavaju se konzultacije i radionice koje natjecateljima omogućuju komunikaciju s najpoznatijim IT-poduzećima u Hrvatskoj te tako imaju priliku dobiti feedback na izrađenu aplikaciju. Osim vrijednog iskustva i stjecanja poznanstava, natjecatelji mogu dobiti i novčane nagrade. – ističu iz udruge eSTUDENT.

Budući da su COVID-19, regulatorne promjene i novi poslovni radni okviri doveli do promjena u poslovnom svijetu i funkcioniranju mnogih firmi, ovogodišnji je zadatak, pojašnjavaju organizatori, osmisliti aplikaciju koja pomaže prebroditi pandemiju te pridonosi unaprjeđenju poslovnih procesa i načinu života. Vezan je uz područja koja su aktualna u IT-industriji i atraktivna partnerima natjecanja: IoT, logistika, edukacija, društvo i HR. 

Foto: eSTUDENT

Na ovogodišnje izdanje prijaviti se mogu svi studenti iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine i Slovenije u timu od 2 do 4 člana. Tijekom natjecanja za njih će se održavati edukativne radionice u suradnji s ostalim područjima unutar LUMEN platforme te će im se omogućiti i konzultacije s partnerima na kojima se mogu detaljnije informirati. Za najbolje su osigurane novčane nagrade: 1. mjesto osvaja 15 000 kn, 2. mjesto 10 000 kn, 3. mjesto 5000 kn, a najbolja prezentacija 1000 kn.

Uz panel-raspravu koja se nedavno održala u sklopu natjecanja, u planu je svojevrsna online-kava na Zoomu s prijašnjim pobjednicima LUMEN Developmenta koji će sudionicima predstaviti svoja iskustva, ali i otkriti kako im je ono pomoglo u daljnjoj karijeri. Zakazana je za srijedu, 20. siječnja. 

Prijave traju do 29. siječnja 2021. Sve dodatne informacije nalaze se na službenim stranicama organizatora. 
FOTO: UNSPLASH