LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Kviz znanja

Studenti i učenici pokazali znanje o Nikoli Tesli

Studenti i učenici zagrebačkih fakulteta i škola pokazali su svoje znanje o Nikoli Tesli.

Studenti i učenici zagrebačkih fakulteta i škola pokazali su svoje znanje o Nikoli Tesli.

Otprilike 50 studenata i učenika osnovnih i srednjih škola iz Zagreba pristupilo je kvizu znanja iz fizike te kvizu znanja o Nikoli Tesli. Natjecanje je održano prekjučer na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu. Kviz je dio natječaja za Godišnju nagradu Nikola Tesla, a tom će se prilikom u srpnju dodijeliti nagrade najuspješnijim natjecateljima i onima koji su najzaslužniji za promicanje fizike.

Godišnja nagrada dodijelit će se u dvije kategorije: kreativni i inovativni proizvod; predmet koji je na bilo koji način inspiriran radom Nikole Tesle, njegovim stvaralaštvom i izumima. Udruga Nikola Tesla smatra da je ovo dobra prilika da se pokaže kreativnost budućih znanstvenika te da se omogući podrška mladim talentima kako bi se njihove vještine razvile, ali i kako bi se u obrazovnom sustavu Hrvatske više pažnje posvetilo fizici.

Jučer je prije samog natjecanja održan i performans koji su na fakultetu izveli prošlogodišnji pobjednik Tino Herljević, inače student RIT-a Croatia, i Jozefina Matea Krtalić, učenica Osnovne škole kralja Tomislava. Dragica Mihajlović, predsjednica Udruge Nikola Tesla, izjavila je da je Hrvatski sabor na dnevni red napokon stavio prijedlog o proglašenju Nacionalnog dana Nikole Tesle, a Udruga se nada kako će se prijedlog odobriti do 10. srpnja kada će se proslaviti prvi Dan Nikole Tesle.

FOTO: ROHAN7THINGS