LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Trening vještina za mentalno zdravlje mladih

Studenti i srednjoškolci u ovom gradu imaju pravo na besplatno psihološko savjetovanje

Osim savjetovanja, projekt uključuje i ciklus od šest radionica koje će se provoditi tijekom siječnja.

Osim savjetovanja, projekt uključuje i ciklus od šest radionica koje će se provoditi tijekom siječnja.

Ured za psihološko savjetovanje studenata Filozofskog fakulteta u Osijeku uspostavio je suradnju s Društvom za psihološku pomoć „Sunce“. U okviru ove suradnje, dostupne su besplatne usluge savjetovanja i sudjelovanja na radionicama kroz projekt Trening vještina za mentalno zdravlje mladih.

Na osječkom Filozofskom fakultetu održano predavanje o važnosti mentalnog zdravlja, studentima preporučene solucije za samopomoć


Projekt je namijenjen učenicima srednjih škola i studentima iz Osijeka koji su u riziku od siromaštva, socijalne isključenosti te onima koji su žrtve ili počinitelji međuvršnjačkog nasilja. U okviru savjetovanja, sudionici imaju pravo na do šest besplatnih susreta s psihologinjama u trajanju od sat vremena, koje su edukantice psihoterapijskih škola ili certificirani psihoterapeuti. Savjetovanja će se održavati u prostorima Društva „Sunce“, smještenom blizu Katedrale u Osijeku.

Savjetovalište za studente Sveučilišta u Zagrebu otvorilo svoja vrata: podrška za mentalno zdravlje studenata


Osim savjetovanja, projekt uključuje i ciklus od šest radionica koje će se provoditi tijekom siječnja, također u centrima Sunca. Teme radionica uključuju komunikacijske vještine, samopouzdanje, emocionalnu samoregulaciju, stres i tehnike opuštanja. Grupe će biti male, s maksimalno 12 sudionika, a cilj im je omogućiti sigurno okruženje za dijeljenje i učenje.

Istraživanje otkrilo: „lockdown” tijekom koronavirus pandemije prerano postarao mozgove mladih?


Svi zainteresirani mogu se prijaviti putem e-maila na dppsunce@gmail.com. Prilikom prijave za savjetovanje, potrebno je navesti kontakt podatke i kratki opis problema, dok za radionice zainteresirani trebaju potvrditi svoju dostupnost.

IZVOR: FILOZOFSKI FAKULTET U OSIJEKU
FOTO: FREEPIK / ILUSTRACIJA