LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Međunarodni multidisciplinarni kongres

Studenti geografije otvaraju temu demo(geo)grafske slike Hrvatske; navode 5 razloga za pridružiti se kongresu

Ostalo je još mjesta za sudionike i izlagače 3. međunarodnoga multidisciplinarnog kongresa kojem je u fokusu odnos stanovništva, prostora i razvoja, a koji organiziraju studenti geografije.

Ostalo je još mjesta za sudionike i izlagače 3. međunarodnoga multidisciplinarnog kongresa kojem je u fokusu odnos stanovništva, prostora i razvoja, a koji organiziraju studenti geografije.

Klub studenata geografije Zagreb organizira 3. međunarodni multidisciplinarni kongres pod nazivom Depopulacijski momentum – pristupi proučavanju stanovništva. Održat će se od 29. studenog do 1. prosinca 2019. u prostorima Chillout hostela u Zagrebu.

Nakon iznimno uspješnih kongresa Prostor kroz prizmu održivosti i Urbana utopija na red dolazi najaktualnija tematika do sad – demo(geo)grafska slika Hrvatske. Središnja tema kongresa bavi se odnosom stanovništva, prostora i razvoja te je podijeljena u pet sekcija: Međuovisnost stanovništva i socioekonomskih čimbenika u prostornom razvitku, Hrvatsko iseljeništvo – budućnost Hrvatske?, Migrations – a contemporary process of utmost importance, Polovi naseljenosti i Prostornovremenske projekcije i strategije.

Organizatori navode 5 razloga zašto se prijaviti za sudjelovanje. Donosimo ih u nastavku.

1. Upoznavanje ljudi

– Ovo nije još jedan u nizu jednoličnih kongresa jer studenti igraju glavnu ulogu. Socijalizacija je usko vezana za središnju demografsku tematiku kongresa i praktički ti je suđeno da upoznaš nove ljude. Stanovništvom se bave svi pomalo i neki malo više, pa očekuj društvo brojnih geografa, ekonomista, sociologa, politologa, psihologa, ovih i onih, svih. Dolaze nam studenti i profesori iz Hrvatske i inozemstva tako da nema koga nema.

2. Uključivanje u rasprave

– Svi vole aktivnu publiku i na tebi je da zorno slušaš studentska predavanja, nakon kojih slijede panel-rasprave istaknutih znanstvenika i stručnjaka, pa postavi koje pitanje, ubaci se u diskusiju i nauči nešto novo. Tijekom pauza predstavljaju se i naši poslovni partneri, pa novih znanstvenih spoznaja neće nedostajati.

3. Podebljavanje životopisa

– Aktivan sudionik izlaže svoj rad u jednoj od 5 sekcija koje su zasebno otvorene za različite istraživačke aspekte. Nemoj nam samo reći da se ne nalaziš ni u jednoj jer – mi ćemo te pronaći. Svi radovi objavit će se u knjizi sažetaka kongresa te je ovo izvrsna prilika da upotpuniš svoj životopis. Osim toga, izlaganjem vježbaš javni nastup i usavršavaš komunikacijske vještine sa znatiželjnim sudionicima, koji će se sigurno odvažiti postavljati pitanja. Pa da ne bi bilo nismo znali.

4. Odlazak na teren

– Nedjelja, međusekcijski, Žumberak. Sve jasno.

5. Dobra zabava

– Svaki je dan zabavan, bit će hrane i pića, ali subota nekako prednjači. Opće je poznato da se u opuštenoj atmosferi najbolje analizira i donose najrelevantnija rješenja. Stoga se u subotu organizira party za sve ljude dobre volje. Ovo je nezaobilazni događaj jer garantira dobru zabavu i potiče studije slučaja.

Mjesta za sudionike i izlagače još uvijek ima. Više o prijavama i drugi detalji nalaze se na službenim stranicama.

FOTO: PIXABAY