LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Filozofski fakultet u Zagrebu

Studenti FFZG-a dali 25 odgovora na 25 pitanja „Zašto Filozofski?”

Info-centar Filozofskog fakulteta odgovorio je na pitanja koja se tiču jezičnih, društvenih i humanističkih studijskih grupa te na neka pitanja koja se tiču općenite organizacije Fakulteta.

Info-centar Filozofskog fakulteta odgovorio je na pitanja koja se tiču jezičnih, društvenih i humanističkih studijskih grupa te na neka pitanja koja se tiču općenite organizacije Fakulteta.

Studenti iz Info-centra zagrebačkog Filozofskog fakulteta dali su odgovore na najčešća pitanja srednjoškolaca koji imaju želju upisati ovaj fakultet.

Pitanje koje najviše muči studente jest Što mogu raditi kad završim Filozofski?na što studenti odgovaraju da sve ovisi o smjeru studiranja, kao i interesima studenata te da su s obzirom na to brojne mogućnosti zaposlenja. Kako navode, studenti Filozofskog mogu postati psiholozi, pedagozi, sociolozi, prevoditelji, učitelji, informatolozi i stručnjaci brojnih drugih znanstvenih područja koji su svi relevantni na tržištu rada.

Uz, primjerice, završen studij anglistike možete postati prevoditelji ili lektori, raditi u drugim područjima koja zahtijevaju znanje jezika, dok ćete zahvaljujući nekim drugim studijskim grupama moći raditi u tehnološkim tvrtkama, medijima, digitalnom marketingu, PR-u i slično. Evo što možete raditi završite li studij Povijesti umjetnosti:

– Završeni studij povijesti umjetnosti otvara mogućnost zaposlenja u muzejima, izložbenim salonima, arhivima, turističkim agencijama i kao suradnik u kulturnim djelatnostima u turizmu i medijima, također ovisno o razini i smjeru završenog studija.

Možete saznati odgovore na pitanje koja se tiču filoloških, odnosno jezičnih studijskih grupa, fokusiraju li se na anglistici na američki ili britanski engleski, jesu li studij germanistike i nederlandistike slični, uči li se ruski od početka i slično.

Što se tiče humanističkih i društvenih studijskih grupa, dali su odgovore na pitanja koja se tiču studija Psihologije, Pedagogije, Fonetike, Sociologije, o programiranju na studiju Informacijskih znanosti i još mnogo toga.

Neki odgovori tiču se općenitih pitanja o organizaciji Fakulteta, kao što su izvannastavne aktivnosti, razmjene u inozemstvu, rasporedu dvopredmetnih studijskih grupa, slušanju kolegija s drugih odsjeka i slično. Evo i koji su odgovor dali na pitanje o odlasku na ekskurzije i izlete:

– Jedan dio odsjeka nudi razne terenske nastave i izlete tijekom studija. To naravno ovisi o kolegijima koje student upiše. Odsjek za arheologiju ima u sklopu studija obaveznu terensku nastavu koja studente vodi po različitim arheološkim lokalitetima diljem Hrvatske. Na povijesti i povijesti umjetnosti također se nude terenske nastave i izleti u sklopu nekih kolegija, a na jezičnim grupama studija organiziraju se razni izleti u zemlje govornog područja pojedinog jezika. Posljednjih nekoliko godina nudi se i Filozofijada, što je projekt nekoliko filozofskih fakulteta iz jugoistočne Europe te se na tom događaju susreću studenti iz različitih zemalja.

Sva pitanja i odgovore možete pronaći na stranici Filozofskog fakulteta.
FOTO: IVAN PERKOV/STUDENTSKI.HR