LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Osnove programiranja

Studenti FER-a organizirali praktičnu radionicu programiranja u Livnu

Kako stoji na stranici FER-a, imašPetlju(); interaktivna je radionica kojoj je cilj na što jednostavniji način predstaviti kompleksnu materiju programiranja.

Kako stoji na stranici FER-a, imašPetlju(); interaktivna je radionica kojoj je cilj na što jednostavniji način predstaviti kompleksnu materiju programiranja.

Krajem veljače članovi Zagrebačkog kluba livanjskih studenata (ZKLS) uspješno su održali pilot projekt nazvan imašPetlju();. 

Kako sami članovi ZKLS-a, studenti završne godine FER-a, ni sami nisu napisali nijednu liniju koda do početka svojeg visokoškolskog obrazovanja, uvidjeli su manjak praktične nastave u srednjoškolskom obrazovanju. Imajući na umu taj nedostatak, odlučili su stečeno znanje prenijeti na iduće generacije livanjskih maturanata. Nakon višemjesečne pripreme interaktivne radionice, ona je održana od 20. do 25. veljače 2023. u prostorijama Ekonomske škole Livno.

Organizatori ovog projekta studenti su FER-a Andrea Krišto, Iva Ištuk, Zdravko Pandžić, Ivan Čelar, Filip Jurić, i Mirko Mihaljević, koji su ujedno bili i predavači tijekom radionice. Na pripremi projekta radili su i studentica Arhitektonskog fakulteta Petra Semren, i student Pravnog fakulteta Josip Skočibušić.
 

Programiranje u praksi


Kako stoji na stranici FER-a, imašPetlju(); interaktivna je radionica kojoj je cilj na što jednostavniji način predstaviti kompleksnu materiju programiranja. Tijekom petodnevnih predavanja studenti FER-a su kroz mnogobrojne zadatke i primjere objašnjavali osnove programiranja. U prva tri dana učenicima su predstavljene varijable, petlje, kao i grupiranje funkcija kako bi iste te funkcije izvršile određenu zadaću. Posljednja dva dana učenici su bili upoznati s načinom funkcioniranja mikrokontrolera, te su dobili osnovni uvod u elektrotehniku.

 
FOTO: PIXABAY