LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Edukacija na FER-u

Studenti elektrotehnike pozivaju na besplatnu radionicu posvećenu tehnologiji interneta stvari

Besplatna radionica u organizaciji EESTEC LC-a Zagreb bavi se sve popularnijom tehnologijom interneta stvari. Moguće je uključiti se na predavanja u njenu sklopu ili na hackathon.

Besplatna radionica u organizaciji EESTEC LC-a Zagreb bavi se sve popularnijom tehnologijom interneta stvari. Moguće je uključiti se na predavanja u njenu sklopu ili na hackathon.

Internet of Things Workshop besplatna je radionica studentske udruge EESTEC LC Zagreb koju organizira u suradnji s tvrtkama A1 Hrvatska i Ericsson Nikola Tesla. Održat će se od 7. do 13. siječnja u prostorijama Fakulteta elektrotehnike i računarstva. 

Kao što i ime kaže, radionica se bavi sve popularnijom tehnologijom interneta stvari. Primjene ove tehnologije svuda su oko nas, od manjih hobističkih projekata, preko sve popularnijih i zastupljenijih pametnih kuća, pa do ozbiljnih industrijskih rješenja koje uvelike smanjuju troškove u svim segmentima poslovanja. Sastojat će se od pet dana teorijskih predavanja, jednog dana za hackathon te jednog dana za prezentiranje rješenja, dodjelu nagrada i svečano zatvaranje.

Predavanja i hackathon oslanjaju se na Horizon 2020 SymbIoTe projekt, na kojemu već tri godine rade FER, A1 i još 15-ak drugih partnera širom Europe. Zadatak hackathona bit će podijeljen na 3 dijela:

  • povezivanje senzora i ostalog hardwarea na IoT platformu
  • programsko povezivanje platforme na SymbIoTe
  • izrada aplikacije (Android ili iOS) koja će pristupati podacima sa senzora

– Ako niste upoznati s nekim od navedenih koraka, ne brinite. Kroz predavanja saznat ćete sve potrebno za izradu zadatka, a na hackathonu će biti prisutni mentori za sva vaša pitanja. Također, pripremili smo repozitorij s primjerima i uputama kako biste imali odakle početi. – poručuju iz EESTEC LC-a.

Otvorena je mogućnost prijave na hackathon, pojedinačno ili timski, ili isključivo na predavanja. Na predavanjima ćete naučiti o internetu stvari, a na hackathonu ćete ta znanja primijeniti u praksi. Za više informacija pratite objave na službenoj Facebook stranici.

FOTO: IVAN PERKOV / STUDENTSKI.HR