LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Pravna klinika PFZG-a

Studenti dijelili besplatne pravne savjete u Čakovcu, građani pokazali veliki interes

Pružanjem besplatne pravne pomoći, studenti stječu vrijedno iskustvo u radu s klijentima, razvijaju svoje vještine komunikacije i rješavanja problema te se suočavaju s pravnim izazovima u stvarnom okruženju.

Pružanjem besplatne pravne pomoći, studenti stječu vrijedno iskustvo u radu s klijentima, razvijaju svoje vještine komunikacije i rješavanja problema te se suočavaju s pravnim izazovima u stvarnom okruženju.

U čakovečkoj Gradskoj vijećnici održan je novi krug projekta Vanjske klinike u organizaciji Pravne klinike Pravnog fakulteta u Zagrebu. Taj događaj pružio je građanima Čakovca priliku za besplatnu pravnu pomoć koju nude studenti tog fakulteta, uključujući stručne savjete, pravna mišljenja i upute vezane uz konkretne pravne slučajeve.

Tijekom tih savjetovanja, studenti pružaju pravnu pomoć neposrednim kontaktom sa strankama, osiguravajući profesionalnost i pristup svima koji se jave. Rad studenata u okviru klinike nadziran je od strane akademskih mentora, uključujući profesore fakulteta i odvjetnike, što dodatno osnažuje povjerenje građana u usluge koje se nude.

Studenti s prava besplatno pružaju pravnu pomoć građanima u sklopu „Pravne klinike”


 

„Građani su i ovoga puta pokazali veliki interes za ovakav oblik suradnje Grada i Pravnog fakulteta.” – kažu iz Grada Čakovca.


Studenti prava se pobunili protiv dvostruke školarine, dekan odgovorio: „Svakodnevno obavljamo povrate"


Taj oblik suradnje između Grada Čakovca i Pravnog fakulteta nije samo od značaja za građane nego i za studente koji sudjeluju u projektu. Pružanjem besplatne pravne pomoći, studenti stječu vrijedno iskustvo u radu s klijentima, razvijaju svoje vještine komunikacije i rješavanja problema te se suočavaju s pravnim izazovima u stvarnom okruženju. Ta praksa im omogućuje da primijene teorijska znanja stečena tijekom studija, čime se dodatno pripremaju za buduće profesionalne izazove u pravnoj struci.
IZVOR: GRAD ČAKOVEC
FOTO: GRAD ČAKOVEC