LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
PitchADU

Studenti Akademije dramskih umjetnosti i ove će godine pitchati svoje ideje pred stručnjacima otvorenima za suradnju

Mnogi projekti predstavljeni na ovom događaju kasnije su realizirani kao profesionalni projekti. Isto očekujemo i za ovogodišnjih 12 projekata, koji su šaroliki po svojim žanrovskim i tematskim odrednicama; tako će se predstaviti ideje za više kratkometražnih igranih filmova, dokumentarnu TV seriju, kratkometražni igrano-animirani film, igranu TV seriju, dva srednjometražna dokumentarna filma te dugometražni igrani film.

Mnogi projekti predstavljeni na ovom događaju kasnije su realizirani kao profesionalni projekti. Isto očekujemo i za ovogodišnjih 12 projekata, koji su šaroliki po svojim žanrovskim i tematskim odrednicama; tako će se predstaviti ideje za više kratkometražnih igranih filmova, dokumentarnu TV seriju, kratkometražni igrano-animirani film, igranu TV seriju, dva srednjometražna dokumentarna filma te dugometražni igrani film.

Na Sceni F22 Akademije dramske umjetnosti (Frankopanska 22) u petak, 2. lipnja 2023. održat će se 6. izdanje PitchADU – jedinstvenog događaja na kojem studentice i studenti ADU imaju priliku svoje ideje predstaviti profesionalcima iz svoje buduće struke.

 

PitchADU je jednodnevni događaj koji nastaje u organizaciji studenata i studentica prijediplomskog studija produkcije na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Cilj je svake godine isti – okupiti studentice i studente prijediplomskih i diplomskih studija filmskih usmjerenja na najstarijem hrvatskom visokom učilištu koje je zaduženo za obrazovanje budućih filmskih radnika, zajedno s predstavnicima profesionalne domaće AV industrije, a napose onima koji su zainteresirani za suradnju. Tom prilikom svoje će ideje javnom prezentacijom, odnosno petominutnim pitchem studentice i studenti predstaviti profesionalcima iz domaće audiovizualne industrije, stručnom žiriju, svojim kolegicama i kolegama, ali i svim zainteresiranima jer je događaj – otvoren za sve! Osim toga, preko pitcha, studenti razvijaju prijeko potrebne komunikacijske i prezentacijske vještine koje će im zasigurno trebati jednom kad svoje projekte budu predstavljali i na profesionalnim pitching forumima.

 

Na toj jedinstvenoj prilici za upoznavanje budućih aktera hrvatske kinematografije bit će ugošćeni predstavnici televizijskih kuća, Hrvatskog audiovizualnog centra, nezavisni producenti, predstavnici MEDIA Deska Hrvatske, Ministarstva kulture i medija RH, Vijeća za elektroničke medije, filmskih festivala, DHFR-a te ostalih strukovnih i umjetničkih udruga.

Bliži se „Filmski kurikulum“ posvećen stiliziranim bajkama za odrasleVažno je napomenuti da su mnogi projekti predstavljeni na ovom događaju kasnije realizirani kao profesionalni projekti. Isto očekujemo i za ovogodišnjih 12 projekata, koji su šaroliki po svojim žanrovskim i tematskim odrednicama; tako će se predstaviti ideje za više kratkometražnih igranih filmova, dokumentarnu TV seriju, kratkometražni igrano-animirani film, igranu TV seriju, dva srednjometražna dokumentarna filma te dugometražni igrani film.
 

PitchADU će započeti u podne masterclassom s temom Crno bijele bitange, na kojem će redatelj Goran Kulenović govoriti o iskustvima stvaranja dviju voljenih hrvatskih serija – Crno bijelog svijeta i Bitangi i princeza. Pitchiranje projekata započet će u 16 sati na Sceni F22, a nakon toga uslijedit će još jedna prilika za stvaranje novih poznanstava i potencijalnih suradnji koja se ne propušta, a to je domjenak.

Pao prvi snijeg: pogledajte 5 savršenih outfita za zimu!


 

Na kraju ovog jednodnevnog događaja, projektu odabranom od strane stručnog žirija dodijelit će se novčana nagrada – sponzor nagrade je Društvo hrvatskih filmskih redatelja – koja će studentima biti korisna za daljnji razvoj projekta i njegovu produkciju. Uz žiri, koji čine Miljenka Čogelja, filmska i televizijska producentica, redatelj Branko Schmidt, i redateljica Judita Gamulin, svatko zainteresiran iz publike može pomoći predstavljenim projektima, bilo financijski, bilo ustupanjem opreme ili drugim uslugama.

 

PitchADU nastaje u suradnji Akademije dramske umjetnosti i Društva hrvatskih filmskih redatelja, a u organizaciji studentica i studenata odsjeka produkcije.

Pokloni za njega: što pokloniti dečku, bratu, tati, prijatelju?


FOTO: DORA SABLJIĆ, CARLO KOVAČEC, PITCHADU PRESS