LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Coca-Colin projekt

Studente u Dubrovniku, Osijeku i Puli očekuje izgradnja novih studentskog središta!

S najvećim brojem glasova u Coca-Colinom projektu pobijedila su sveučilišta u Dubrovniku, Osijeku i Puli. Očekuju ih studentska središta koje će izgraditi upravo Coca-Cola, a koje će predati sveučilištima i dati studentskim zborovima na upravljanje.

S najvećim brojem glasova u Coca-Colinom projektu pobijedila su sveučilišta u Dubrovniku, Osijeku i Puli. Očekuju ih studentska središta koje će izgraditi upravo Coca-Cola, a koje će predati sveučilištima i dati studentskim zborovima na upravljanje.

Sveučilište u Dubrovniku, osječko Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera i pulsko Sveučilište Jurja Dobrile osvajaju studentski klub koji uređuje Coca-Cola projektom Stanica 50, vrijednim više od milijun kuna, povodom obilježavanja 50 godina proizvodnje i poslovanja u Hrvatskoj. Riječ je o privlačnim, funkcionalno uređenim i tehnički opremljenim prostorima namijenjenim za održavanje predavanja, radionica i tribina te za učenje i rad na studentskim projektima, ali i druge aktivnosti pomoću kojih se korisnici mogu dodatno obrazovati i usavršavati.

Nova tri studentska središta vrijedan su resurs svih studenata i mladih koji će podići studentski standard i kvalitetu te potaknuti izvannastavne aktivnosti. Kako će ih Coca-Cola predati sveučilištima koja će njima upravljati u suradnji sa studentskim zborovima, zborovi će iduće akademske godine imati još jedno mjesto u kojem će okupljati studente.

– Nastojat ćemo u okviru svojih aktivnosti posvetiti veliku pažnju i brigu novom studentskom klubu te privući sve studente i mlade na zajednička druženja, učenja i razvijanje kreativnih potencijala. Budući da su naši Odjeli dislocirani, iskoristit ćemo priliku kako bismo integrirali studente i u suradnji s njima bili kreatori studentskog života. Natpis na ulazu u Grad glasi Dubrovnik – sveučilišni grad, međutim mi vjerujemo u Dubrovnik – studentski grad i smatramo kako će adaptacijom ovog kluba naš Grad biti korak bliže tom epitetu, iako će pravi smisao studentskog grada dobiti izgradnjom studentskog doma kojeg svi nestrpljivo očekujemo. – poručuju iz Studentskog zbora Sveučilišta u Dubrovniku.

Podsjetimo, za otvorenje studentskoga kluba ovom konkurirala su sveučilišta u Zagrebu, Splitu, Dubrovniku, Puli, Rijeci i Osijeku. Pobijedila su tri spomenuta s najvećim brojem glasova – online glasova studenata i drugih građana.

– Naša posebna zahvala ide Coca-Coli, kao i svima vama, dragi naši, koji ste podržali ovaj projekt i bez čijih glasova ovo ne bi bilo moguće. Upravo ste vi uz podršku medija kojima se također neizmjerno zahvaljujemo pomogli u prvom koraku prema izgradnji studentskog središta na Sveučilištu u Dubrovniku. 

Otvorenje studentskog središta planirano je krajem rujna.

FOTO: STUDENTSKI ZBOR SVEUČILIŠTA U DUBROVNIKU