LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Kreativna ideja u domu

Student predložio rješenje za prehranu na ljetnom smještaju – vlastita kuhinja s dostavom do soba u domu

Fokus inicijative bio bi uglavnom na večerama, ali postoji mogućnost pripreme i ručka, ukoliko bude dovoljno zainteresiranih.

Fokus inicijative bio bi uglavnom na večerama, ali postoji mogućnost pripreme i ručka, ukoliko bude dovoljno zainteresiranih.

U studentskoj Facebook grupi najvećeg zagrebačkog doma, popularne Save, osvanula je kreativna i praktična ideja jednog studenta koja je brzo privukla pažnju brojnih kolega. S obzirom na to da menza ne radi do rujna, student je predložio rješenje za prehranu na ljetnom smještaju – pristupačnu kuhinju s dostavom do soba ili opcijom dolaska do čajne kuhinje.
 

„Pažnja, pažnja! Pošto više ne radi menza do devetog, sinula mi je ideja o pristupačnijoj kuhinji na ljetnom smještaju! Mi kuhamo i raznosimo po sobama, ili vi dođete do čajne kuhinje u kojoj se vrši kulinarska čarolija. Restorani su skupi, a menza ne radi!” – započeo je svoju objavu ovaj inovativni student.


Fokus inicijative bio bi uglavnom na večerama, ali postoji mogućnost pripreme i ručka, ukoliko bude dovoljno zainteresiranih. U ponudi su jednostavnija jela koja zadržavaju kvalitetu i pristupačnu cijenu. Studenti bi mogli uživati u toplim sendvičima poput philly steaka, pistaccio mortadelle i pulled porka, ali i tradicionalnim jelima poput graha, curryja, ražnjića, woka i gulaša.

Evo od kojeg datuma druga menza na „Savi” ponovno otvara svoja vrata


 

„Radili bi po narudžbama za sljedeći dan, ukoliko bi bilo dovoljno zainteresiranih gladnih studenata. Okvirni milodar za trampu bi bio 3, 4 eura, pošto ovo nije prodaja nego jedna sasvim obična zamjena!” – objasnio je student, naglašavajući da je cilj inicijative pružiti pristupačnu prehranu, a ne profit.


Student također traži kolegu koji bi bio zainteresiran za suradnju, kako bi zajedno lakše skladištili kulinarsku opremu i koristili hladnjak.
 

„Pošto sam student koji nije na ljetnom smještaju, tražim i kolegu koji bi bio zainteresiran za suradnju pa da možemo lakše skladištiti i kulinarsku opremu te koristiti hladnjak.” –  dodao je uz smijeh.


Foto: Facebook / Studentski dom "Stjepan Radic" - "Sava"

Ta inovativna ideja pokazuje kreativnost i solidarnost među studentima, pružajući praktično rješenje za problem prehrane tijekom ljetnog razdoblja, kada menza ne radi. Hoće li inicijativa zaživjeti, ovisi o interesu i angažmanu samih studenata te će pokazati jesu li takve ideje potrebne u studentskoj zajednici.
IZVOR: FACEBOOK / STUDENTSKI DOM "STJEPAN RADIC" - "SAVA"
FOTO: CANVA PRO, ILUSTRACIJA