LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
SD „Stjepan Radić”

Student na Savi zanimljivim apelom moli studente za bolju atmosferu u studentskom domu

Ovaj apel podsjeća sve studente na važnost malih, svakodnevnih gesta koje mogu značajno doprinijeti boljitku cijele zajednice u studentskom domu.

Ovaj apel podsjeća sve studente na važnost malih, svakodnevnih gesta koje mogu značajno doprinijeti boljitku cijele zajednice u studentskom domu.

Jedan od studenata iz Studentskog doma Stjepan Radić u Zagrebu podijelio je svoje iskustvo s nedavnim događajima koji su ga potaknuli da uputi apel svim stanarima, a posebno brucošima. U svojoj objavi u Facebook grupi doma, osvrnuo se na svakodnevno ponašanje koje, kako kaže, ne doprinosi stvaranju pozitivne i podržavajuće atmosfere.

Student naglašava kako razumije da ponekad svi prolazimo kroz loše dane, ali i da osnovni oblici međusobnog poštovanja – poput pozdravljanja, pridržavanja vrata ili jednostavne ljubaznosti – mogu značajno doprinijeti ugodnijem životu u domu.

 

„Svi smo ovdje kako bismo zajedno napredovali, učili i uživali u studentskom životu.” – ističe on, dodajući da bi mala gesta poput pridržavanja vrata ili pozdrava kolegama mogla napraviti veliku razliku. Kolegijalnost i poštovanje među studentima nisu samo društvene norme nego čine i temelj zajedničkog života u domu. 


Kao ključna mjesta zajedničkog života spominje hodnike, kuhinje i stepenice – prostore gdje studenti najčešće dolaze u kontakt jedni s drugima. Umjesto otuđenosti, apelira na to da ti prostori postanu mjesta susreta i komunikacije, gdje se lako može izmijeniti riječ-dvije ili pomoći nekome tko je nov u tome okruženju.

Student apelira i na međugeneracijsku suradnju, pozivajući brucoše da se ne boje razgovarati sa starijim kolegama. Stariji studenti često su spremni pomoći savjetom, bez obzira na to radilo se o fakultetskim obvezama ili svakodnevnom životu u domu.

Na zagrebačkom PMF-u već je godinama ustaljena praksa mentoriranja brucoša, a evo kakvu pomoć možete dobiti


 

„Poštujmo jedni druge jer smo svi ovdje s istim ciljem – uspjeh i stvaranje nezaboravnih iskustava.” – završava svoju poruku jednostavnim, ali važnim pozivom.


Ta izjava podsjeća na važnost solidarnosti i zajedništva, ne samo u akademskom napretku nego i u izgradnji trajnih prijateljstava.

Dekan zagrebačkog fakulteta brucošima obećao obrazovanje na svjetskoj razini, ali i zatražio razumijevanje jer još traje obnova


U konačnici, taj apel podsjeća sve studente na važnost malih, svakodnevnih gesta koje mogu značajno doprinijeti boljitku cijele zajednice u studentskom domu, ali i na važnost stvaranja pozitivne i poticajne atmosfere u kojoj svi mogu napredovati i uživati.
IZVOR: FACEBOOK STUDENTSKI DOM "STJEPAN RADIC" - "SAVA"
FOTO: STUDENTSKI CENTAR ZAGREB