LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Filmska umjetnost

Student film festival organizira radionicu filmske kritike za studente

Prijave su otvorene do 26. travnja, a sve što trebate jest poslati kratko motivacijsko pismo.

Prijave su otvorene do 26. travnja, a sve što trebate jest poslati kratko motivacijsko pismo.

Student film festival na 4. Reviji studentskog filma organizira zanimljivu filmsku radionicu s ciljem promoviranja studentskih filmova, ali i kritičkog promišljanja o filmu.

U fokusu će radionice filmske kritike biti upoznavanje s ključnim alatima za osviješteno gledanje filma te njihova praktična primjena u vlastitim kraćim kritičkim tekstovima. Radionica svim polaznicima nudi razvijanje vještine prepoznavanja i analize filmskih izražajnih sredstava. Gledanjem i analizom odabranih filmova na radionici usvajat će se filmološka znanja o strukturi filmskog djela, a razvijat će se i vještina interpretacije koja proizlazi iz mogućnosti njihova uočavanja.

Središnji dio radionice temeljit će se na pisanju vlastitih kritičkih tekstova o filmovima s programa Revije, a poseban naglasak bit će stavljen na razvijanje argumentacije, odnosno utemeljenog i uvjerljivog izlaganja vlastitih vrijednosnih sudova.

Radovi svih polaznika radionice bit će objavljeni na internetskim stranicama Revije i Kinokluba Zagreb, a autor/autorica najboljeg osvrta bit će nagrađen/nagrađena godišnjom pretplatom na Hrvatski filmski ljetopis.

Radionica je organizirana u suradnji s Kinoklubom Zagreb, a voditeljica je filmska kritičarka Višnja Vukašinović.

Sve što trebate učiniti za sudjelovanje na radionici jest poslati kratko motivacijsko pismo na mail adresu: visnja.pentic@gmail.com. Rok je prijave 26. travnja.

 

 

FOTO: FACEBOOK / REVIJA STUDENTKOG FILMA