LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
DIRA 2024.

Student FER-a osvojio nagradu za rad o primjeni strojnog učenja u dijagnostici mucanja

DIRA 2024. nije samo prilika za umrežavanje i razmjenu znanja nego i platforma za studente koji završavaju svoje diplomske radove.

DIRA 2024. nije samo prilika za umrežavanje i razmjenu znanja nego i platforma za studente koji završavaju svoje diplomske radove.

Na Fakultetu elektrotehnike i računarstva (FER) proteklih se dana održavao godišnji skup DIRA 2024., već petnaesta Diplomska radionica Zavoda za elektroničke sustave i obradbu informacija (ZESOI). DIRA je jedinstveni događaj koji okuplja diplomante, nastavnike te Gospodarski savjet Zavoda za elektroničke sustave i obradbu informacija (ZESOI). Radionica se održala od 5. do 10. srpnja 2024. godine.

Jedna od novosti ovogodišnjeg skupa bilo je i pridruženje dr. sc. Andreja Grgurića, direktora ETK Istraživanja, kao novog stalnog člana Gospodarskog savjeta ZESOI-ja. Taj savjet čine iskusni profesionalci, direktori, članovi uprava, voditelji razvoja i inženjeri iz istaknutih poduzeća koja zapošljavaju inženjere FER-a. 

FER okupio preko 200 nastavnika srednjoškolskih STEM predmeta, uručene i zahvalnice ravnateljima



DIRA 2024. nije samo prilika za umrežavanje i razmjenu znanja nego i platforma za studente koji završavaju svoje diplomske radove. Studenti su se mogli prijaviti za sudjelovanje na radionici s prezentacijom rada, a članovi stručnog povjerenstva pomno su procijenili sve radove. Tri najbolja rada nagrađena su, čime se dodatno potiče izvrsnost i inovativnost među studentima.

FER-ovci osmislili prvu hrvatsku dermatološku aplikaciju za lakši pronalazak termina


Prvu nagradu ove godine sponzorirao je Ericsson Nikola Tesla, a osvojio ju je Petar Sušac za svoj izvanredni rad pod nazivom Sustav za dijagnostiku i praćenje intenziteta mucanja primjenom strojnog učenja na rubnim uređajima. Petrov rad predstavlja značajan doprinos u području primjene strojnog učenja za zdravstvene svrhe, posebno u dijagnostici i praćenju govorne patologije.

Studentski posteri dostupni su u repozitoriju na dnu ove stranice, a videoprezentacije su dostupne na YouTube kanalu radionice. Snimka završne svečanosti 15. Diplomske radionice održane 10. srpnja 2024. dostupna je na poveznici, a fotografije su dostupne u galeriji FER-a.

IZVOR: FAKULTET ELEKTROTEHNIKE I RAČUNARSTVA U ZAGREBU
FOTO: FAKULTET ELEKTROTEHNIKE I RAČUNARSTVA U ZAGREBU