LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentski sport

Student Esports Tournament: vrijeme je za završnicu

Poznato je koji su timovi osigurali svoje mjesto u završnici turnira.

Poznato je koji su timovi osigurali svoje mjesto u završnici turnira.

Kvalifikacijski matchevi, koji su se odvijali proteklih mjesec dana, napokon su privedeni kraju i poznato je koje će se ekipe natjecati u završnici Student Esports Tournamenta. U utorak, 9. siječnja 2024. godine, službeno je počela završnica, piše Universitas portal.

Ovogodišnja peta sezona Tournamenta obilježena je dosad najvećim brojem prijavljenih timova, s dosadašnjih 16 obrazovnih ustanova s istim brojem timova i 96 igrača, u petoj sezoni SET je narastao na 21 obrazovnu ustanovu, 62 tima te čak 340 igrača.
 


VEZANO: Najnoviji esport naslov u rosteru Student Esports Tournamenta ispunio je sva očekivanja i držao je gledatelje na rubu njihovih mjesta



Osim većeg broja natjecatelja, tu su i neki drugi noviteti – promjena rostera igara, odnosno povratak Valoranta. Također je uveden i kvalifikacijski dio turnira, nakon kojeg je utvrđeno koji se timovi bore za pobjedu.
 

Timovi u završnici


U završnici se nalazi najviše timova, njih četiri s Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija (FERIT), Fakulteta organizacije i informatike (FOI) te Tehničkog veleučilišta u Zagrebu (TVZ).

Zatim, tri tima u završnici imaju Fakultet elektrotehnike i računarstva (FER) te Prirodoslovno-matematički fakultet u Splitu (PMF-ST), dok Sveučilište Jurja Dobrile u Puli (UNIPU), Sveučilište u Slavonskom Brodu (UNISB) te Veleučilište u Bjelovaru (VUB) imaju po dva tima. Drugi fakulteti (Algebra, EFOS, EFZG, FESB, FSB, GRF, SOSS te VVG) imaju po samo jedan tim u završnici turnira.

 

Za više detalja posjetite službenu stranicu.

FOTO: CANVA, ILUSTRACIJA