LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Potpisan Ugovor o suradnji

Stručni studij FOI-ja preselio se u novi, moderni prostor u Križevcima

Unutar novoobnovljenog kompleksa bivše vojarne Stjepan Lacković u centru grada FOI će za potrebe provođenja nastave koristiti dvije suvremeno opremljene dvorane za predavanja i provođenje ispita te dvoranu za sastanke. Uz sve to moći će koristiti i zajednički izložbeni prostor, recepciju i kafić.

Unutar novoobnovljenog kompleksa bivše vojarne Stjepan Lacković u centru grada FOI će za potrebe provođenja nastave koristiti dvije suvremeno opremljene dvorane za predavanja i provođenje ispita te dvoranu za sastanke. Uz sve to moći će koristiti i zajednički izložbeni prostor, recepciju i kafić.

Fakultet organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu i Razvojni centar i tehnološki park Križevci 9. listopada sklopili su Ugovor o suradnji.

Naime, stručni studij FOI-ja Primjena informacijske tehnologije u poslovanju (PITUP), koji se posljednjih 12 godina provodi i u Križevcima, ove se akademske godine preselio u novi, moderniji prostor Razvojnog centra i tehnološkog parka Križevci te slijedom toga sklopio ugovor o korištenju novoopremljenog i modernog prostora na adresi Franje Tuđmana 20 u Križevcima. Ugovor su, uz prisustvo gradonačelnika Križevaca Marija Rajna i prodekanice za financijsko-materijalno poslovanje FOI-ja izv. prof. dr. sc. Marine Klačmer Čalopa, potpisali dekanica izv. prof. dr. sc. Nina Begičević Ređep i direktor Križevačkog poduzetničkog centra mr. sc. Tihomir Hodak. 

Prostor se nalazi unutar novoobnovljenog kompleksa bivše vojarne Stjepan Lacković u centru grada. FOI će za potrebe provođenja nastave na spomenutom studiju koristiti dvije suvremeno opremljene dvorane za predavanja i provođenje ispita te dvoranu za sastanke. Uz sve to moći će koristiti i zajednički izložbeni prostor, recepciju i kafić. Time će se znatno poboljšati kvaliteta uvjeta u kojima se nastava održava, a bit će stvoreno i inovativno poslovno okruženje u kojem će se direktno moći povezati akademski i gospodarski sektor.

– Tradicija, znanje i vrijednosti koje FOI donosi u Križevce izvođenjem stručnog studija PITUP čini ga kvalitetnim partnerom, stoga je na nama da ga integriramo u naše poduzetničko okruženje. – naglasio je gradonačelnik Rajn

Uz zahvalu domaćinu za razvoj FOI-jeva studija u Križevcima, gradonačelniku Mariju Rajnu i direktoru Tihomiru Hodaku dekanica FOI-ja Begičević Ređep poručila je da je za novi pristup učenju i poučavanju kojemu ova obrazovna institucija sve više teži (učenje temeljeno na radu, e-učenje, problem solving, creative thinking) nužno povezivanje s gospodarstvenicima. Naime, suradnja tih dvaju sektora ključna je u unapređenju nastavnog procesa – njihovim povezivanjem stvaraju se osnove za poboljšanje znanja, vještina i poslovnih kompetencija studenata, što im je ključno za uspješan ulazak na tržište rada.

– Ovime poručujemo našim poduzetnicima, čija su poduzeća smještena u prostor ovog razvojnog poduzetničkog centra, da će od sada moći ostvariti direktnu komunikaciju sa studentima i dati im uvid u potencijalne kadrove za zapošljavanje koje imaju u instituciji gdje i sami posluju, a studentima da na kraju školovanja imaju osigurano radno mjesto. – rekao je Hodak

Preddiplomski stručni studij PITUP izvodi se u trajanju od tri godine, a studenti su obavezni ostvariti najmanje 180 ECTS bodova kako bi stekli naziv stručnog prvostupnika/prvostupnice poslovne informatike. 

FOTO: FOI