LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Hrvatski akademski sportski savez

Stipendije Zaklade UniSport Srce za dvoje najuspješnijih studenata sportaša

Zaklada UniSport Srce za cilj ima potaknuti istinske sportske i akademske vrijednosti, ne samo nagrađujući istaknute pojedince nego i podržavanjem projekata koji povezuju sport i obrazovanje.

Zaklada UniSport Srce za cilj ima potaknuti istinske sportske i akademske vrijednosti, ne samo nagrađujući istaknute pojedince nego i podržavanjem projekata koji povezuju sport i obrazovanje.

Martina Krajpl i Franjo Gucić pripadaju drugoj generaciji istaknutih studenata sportaša koji su 20. svibnja 2024. godine u prostorijama Hrvatskog akademskog sportskog saveza potpisali ugovor o stipendiranju iz Zaklade UniSport Srce.

Martina Krajpl studentica je na Fakultetu kemijskog inženjerstva i tehnologije, igračica prve hrvatske rukometne lige za žene u klubu ŽRK Koka te reprezentativka Sveučilišta u Zagrebu. Sa sveučilišnom ekipom tri puta je bila državna prvakinja, doprvakinja Europskih sveučilišnih igara u Lozdu 2022 i brončana na Europskom sveučilišnom prvenstvu u Podgorici 2023, gdje je proglašena najboljom strjelkinjom prvenstva, s 45 pogodaka.
 

Hvala Hrvatskom akademskom sportskom savezu na ovoj financijskoj potpori koje će mi sigurno pomoći u svakodnevnom usklađivanju obaveza, kako sportskih tako i akademskih. Nadam se da će rad Zaklade obuhvatiti što je moguće više studenata poput mene jer nam je veliki poticaj u ostvarivanju što boljih uspjeha i rezultata.”  poručuje Martina.


Nogometaši Sveučilišta u Splitu osvojili šesto mjesto na europskom sveučilišnom turniru


U muškoj kunkurenciji stipendist je Franjo Gucić, student Kineziološkog fakulteta u Zagrebu, član taekwondo kluba Orion te osvajač mnogobrojnih državnih i međunarodnih medalja. Između ostalog, seniorski je i studentski prvak Hrvatske, a kao član reprezentacije Sveučilišta u Zagrebu osvojio je četiri europske medalje – brončanu na Europskom sveučilišnom prvenstvu 2019. i Europskim sveučilišnim igrama 2022, a brončanu i srebrnu osvojio je u dva različita sporta, kickboxingu i taekwondou, na posljednjem održanom Europskom sveučilišnom prvenstvu u borilačkim sportovima prošle godine u Zagrebu. Osim studiranja i sporta, Franjo je ujedno pripadnik Oružanih snaga RH, Počasno zaštitne bojne, elitne vojne postrojbe čija je zadaća zaštita i osiguranje Predsjednika RH i vrhovnog zapovjednika te počasno ceremonijalne zadaće za potrebe državnog i vojnog vrha.
 

Zahvalan sam svima okupljenim oko Zaklade UniSport Srce što su prepoznali naš rad i trud i dodijelili nam ove stipendije koje će nam sigurno olakšati akademski i sportski put. Pozvao bih sve mlade sportaše i studente da se priključe UniSportu i da se bave sportom koji ne mora nužno biti profesionalan, a sve koji mogu da podrže rad ove Zaklade.”  dodaje najbolji sportaš Hrvatskog akademskog sportskog saveza.


Hrvatski akademski sportski savez prošle je godine osnovao Zakladu UniSport Srce vođen idejom da je ulaganje u sport i obrazovanje zapravo ulaganje u bolju budućnost. Želeći osvijestiti javnosti važnost i vrijednost akademskog života i studentskog sporta, ta zaklada zamišljena je kao simbioza srca i uma te je jedan od važnih i proaktivnih projekata koji razmišlja o dobrobiti i razvitku naše mladeži.

Državna firma stipendira najuspješnije studente FŠDT-a


 

Izrazito sam sretan i ponosan što bilježimo drugu godinu postojanja Zaklade UniSport Srce. Najboljih dvoje studenata sportaša iz prethodne akademske godine danas su potpisali svoje stipendije, a želja nam je imati mogućnosti stipendirati još veći broj studenata koji postižu vrhunske sportske rezultate, a ujedno studiraju na svojim visokim učilištima. Drago mi je također da Zaklada već u drugoj godini oko sebe okuplja i nekoliko sponzora koje se nadam da ćemo samo povećavati i pohvalio bi ovom prilikom rad upravitelja Zaklade Gorana Šprema jer sam siguran da ćemo iz godine u godine imati sve bolje rezultate.” – rekao je Haris Pavletić, predsjednik HASS-a.


Zaklada UniSport Srce za cilj ima potaknuti istinske sportske i akademske vrijednosti, ne samo nagrađujući istaknute pojedince, već i podržavanjem projekata koji povezuju sport i obrazovanje. Martina i Franjo stipendije su potpisali uz proslavljenog hrvatskog rukometnog reprezentativca, danas upravitelja Zaklade UniSport Srce, Gorana Šprema.
 

Drago mi je da je dvoje novih sportaša postalo našim stipendistimai ovom bi se prilikom zahvalio Zagreb Advent Run-u na kvalitetnoj suradnji ove godine. Nadam se da Zaklada u godinama koje dolaze biti sve jača i kvalitetnija uz još više donacija, još više sponzora i još više stipendista koji su budućnost Hrvatske i kojima ćemo na taj način pomoći u njihovom razvoju.” – zaključio je Šprem.


Tko se sjeća 2016. godine, prepoznat će u imenu zaklade nekadašnji moto Europskih sveučilišnih igara Rijeka–Zagreb, koji predstavlja sinergiju srca i uma, ključnih vrijednosti studentskog sporta.
IZVOR: HRVATSKI AKADEMSKI SPORTSKI SAVEZ
FOTO: HRVATSKI AKADEMSKI SPORTSKI SAVEZ