LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Europski forum Alpbach

Stipendije za okupljanje mladih u Alpama oko raznolikosti i otpora

Mladi do 30 godina starosti mogu se do 30. ožujka prijaviti za stipendiju za sudjelovanje na Europskom forumu Alpbach o temi „Raznolikost i otpor“.

Mladi do 30 godina starosti mogu se do 30. ožujka prijaviti za stipendiju za sudjelovanje na Europskom forumu Alpbach o temi „Raznolikost i otpor“.

Europski forum Alpbach od 15. do 31. kolovoza okupit će 5000 mladih ljudi 80 različitih nacionalnosti na brojim seminarima, radionicama i simpozijima o temi Raznolikost i otpor. Održat će se u malom selu u Alpama, koje u tom razdoblju postaje središte formiranja svijesti o bitnim tekućim pitanjima u EU-u i svijetu.

Studenti i osobe s diplomom mlađe od 30 godina mogu se prijaviti za stipendiju kako bi podijelili svoje ideje s drugima i stupili u kontakt s drugim mladima punim ideja iz cijeloga svijeta, ali i sa stručnjacima iz područja politike, ekonomije i kulture.

Prijave traju do 30. ožujka, a vrše se popunjavanjem online obrasca. Potrebno je priložiti motivacijsko pismo, potvrde o ocjenama iz prošle akademske godine ili potvrdu o stečenom obrazovanju te potvrdu o položenom najmanje B2 stupnju engleskog jezika, odnosno IELTS 5.5, 6 ili 6.5. Životopis ne treba priložiti, već se do podataka koje obično obuhvaća dolazi iz popunjenog obrasca. Motivacijsko pismo može biti dugačko do 3000 znakova, a u njegovu je sklopu potrebno osvrnuti se na ovogodišnju temu i perspektivu europske integracije. Svi dokumenti trebaju biti prevedeni na engleski, ali prijevodi ne moraju biti ovjereni.

Dobitnici stipendija bit će o tome obaviješteni elektronskom poštom, i to tijekom druge polovice svibnja. Ona će im pokriti troškove participacije koji iznose 1400 eura, a onima koji se prijave za potpuno stipendiranje – i troškove za smještaj te džeparac. Za više informacija posjetite službene stranice Foruma.

FOTO: PIXABAY