LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Dva natječaja

Stipendije i sufinanciranje prijevoza: Varaždinska županija pruža podršku učenicima i studentima

Ovi natječaji pružaju značajnu potporu studentima i učenicima, olakšavajući im financiranje obrazovanja i svakodnevnih troškova, uključujući prijevoz.

Ovi natječaji pružaju značajnu potporu studentima i učenicima, olakšavajući im financiranje obrazovanja i svakodnevnih troškova, uključujući prijevoz.

Varaždinska županija je objavila dva natječaja namijenjena studentima i učenicima. Prvi natječaj odnosi se na dodjelu stipendija za školsku i akademsku godinu 2024./2025., dok je drugi Javni poziv za redovite studente s područja županije za ostvarivanje prava na financiranje troškova prijevoza u akademskoj godini 2024./2025.

Stipendije će se dodjeljivati učenicima i studentima u tri kategorije: prema uspješnosti, studentima i učenicima slabijeg socio-ekonomskog statusa te onima koji se školuju za zanimanja od posebnog interesa za Varaždinsku županiju. Za svaku od tih kategorija bit će izrađene zasebne rang-liste, koje će biti objavljene na internetskoj stranici županije. Učenici će primati 65 eura mjesečno, a studenti 130 eura, i to tijekom svih 12 mjeseci u godini.

Otvoren je natječaj za stipendije za studente tehničkih znanosti, i to iz ovih općina



Prijave za stipendije podnose se online preko službene web-stranice Varaždinske županije ili poštom na adresu Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije. Krajnji rok za podnošenje prijava je 30. listopada 2024. godine, a detalji o uvjetima i potrebnoj dokumentaciji dostupni su na internetskoj stranici županije.

Zaklada FER Alumni isplatila prve stipendije: podrška studentima za svijetlu budućnost



Kao što je već spomenuto, objavljen je i Javni poziv redovitim studentima za financiranje troškova prijevoza, a prijave se podnose isključivo poštom, do 20. studenoga 2024. Pravo na sufinancirani prijevoz ostvaruju studenti koji studiraju u Hrvatskoj ili inozemstvu, pod uvjetom da imaju prebivalište na području županije najmanje 12 mjeseci te da je udaljenost između njihovog mjesta prebivališta i mjesta studiranja veća od pet kilometara. Studenti koji studiraju unutar Varaždinske ili Međimurske županije, kao i oni koji studiraju u Zagrebu, ostvaruju pravo na pokazne karte za autobusni prijevoz. Oni koji studiraju na drugim područjima u Hrvatskoj, dobit će četiri vozne karte mjesečno za javni autobusni prijevoz.

Zagrebačko sveučilište dodjeljuje stipendije u različitim kategorijama u iznosu od 1800 eura po studentu



Studenti koji koriste željeznički prijevoz mogu ostvariti pravo na sufinancirani prijevoz unutar Hrvatske, dok oni koji studiraju u inozemstvu imaju pravo na 13,27 eura mjesečno za razdoblje od studenoga do lipnja. Svi detalji o tom javnom pozivu također su dostupni na web-stranici Varaždinske županije.
IZVOR: VARAŽDINSKA ŽUPANIJA
FOTO: FREEPIK / ILUSTRACIJA