LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Financijska pomoć

STIPENDIJE GRADA ZAGREBA 500 eura za studente viših godina

Grad Zagreb dijeli 145 stipendija za izvrsnost studentima viših godina studija – evo kako se možete prijaviti.

Grad Zagreb dijeli 145 stipendija za izvrsnost studentima viših godina studija – evo kako se možete prijaviti.

Brucoši su prvi imali priliku prijaviti se za stipendije Grada Zagreba, a sada je došao red i na studente viših godina studija. Naime, raspisan je Natječaj za dodjelu stipendija redovnim studentima sveučilišnih ili stručnih prijediplomskih i diplomskih studija, sveučilišnih integriranih studija ili stručnih kratkih studija u Gradu Zagrebu te na sastavnicama Sveučilišta u Zagrebu.

 

Stipendija Grada Zagreba iznosi čak 500 eura mjesečno, a dodjeljuje se njih 145 za izvrsnost studentima studija iz znanstvenog područja i četiri stipendije studentima studija umjetničkog područja.
 

 

Prijava na Natječaj

 


Prijave na Natječaj podnose se od utorka, 31. listopada 2023., od 15.00 sati, do četvrtka, 30. studenoga 2023., do 15.00 sati Za stipendiju se mogu prijaviti redovni studenti koji ispunjavaju ove uvjete:

 

- da su državljani Republike Hrvatske

 

- da su redoviti studenti sveučilišnih ili stručnih prijediplomskih i diplomskih studija, sveučilišnih integriranih studija ili stručnih kratkih studija u Gradu Zagrebu ili na nekoj sastavnici Sveučilišta u Zagrebu

 

- da imaju prijavljeno prebivalište u Gradu Zagrebu neprekidno najmanje jednu godinu prije objave Natječaja

 

- da su u prethodnoj akademskoj godini bili upisani na taj studij ili, ako se radi o diplomskom studiju, na neki od prijediplomskih studija i da su osim iz opravdanih razloga, u prethodnoj akademskoj godini ostvarili najmanje 50 ECTS bodova s ukupnim prosjekom ocjena najmanje 4,0 ili se nalaze u 10 % najuspješnijih studenata na studijskom programu

 

- za studente koji su u prethodnoj akademskoj godini upisali mirovanje studija odnosno nisu neposredno nakon završenoga prijediplomskog studija upisali diplomski studij, da su, osim iz opravdanih razloga, ostvarili najmanje 50 ECTS bodova s ukupnim prosjekom ocjena najmanje 4,0 ili se nalaze u 10 % najuspješnijih studenata na studijskom programu u godini koja je prethodila godini upisanog mirovanja studentskih obveza, odnosno u posljednjoj godini u kojoj su bili u statusu redovitog studenta

 

- da u akademskoj godini za koju se Stipendija dodjeljuje nisu upisali mirovanje studentskih obveza

 

- da nisu u radnom odnosu niti obavljaju samostalnu djelatnost obrta ili drugoga slobodnog zanimanja

 

„Stipendija se dodjeljuje za trajanja statusa redovitog studenta za tekuću akademsku godinu na 10 mjeseci, odnosno pet mjeseci, ako u tom roku prema studijskom programu za koji je Stipendija odobrena, završava nastavni plan korisnika Stipendije, računajući od 1. listopada 2023.“ – stoji u Natječaju.                            


Više informacija potražite na poveznici ili slanjem upita na email: stipendije@zagreb.hr ili na broj telefona 01/ 616 6342.