LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Međunarodno studentsko natjecanje

STEM Games: dva koncerta, dronovi, 2000 studenata

Prijavi se na vikend-aranžman STEM Gamesa i provedi tri nezaboravna dana u Poreču uz 2000 studenata, dva koncerta, bogat zabavni program i uzbudljiva sportska finala!

Prijavi se na vikend-aranžman STEM Gamesa i provedi tri nezaboravna dana u Poreču uz 2000 studenata, dva koncerta, bogat zabavni program i uzbudljiva sportska finala!

Od 7. do 12. svibnja u Poreču će se održati drugi u nizu STEM Gamesi, međunarodno studentsko natjecanje u znanju i sportu koje okuplja gotovo 2000 studenata iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Njemačke. U njegovu je okviru organiziran i vikend-aranžman u trajanju od 10. do 12. svibnja, a sudjelovanje je slobodnog tipa uz obaveznu prijavu do 4. svibnja.

Zašto vikend-aranžman objasnili su organizatori:

– Gdje drugdje imaš priliku provesti vikend u apartmanima Lanterna u Poreču uz ljetne radosti poput sunčanja i kupanja, družiti se s tisućama studenata, uživati na dva koncerta, uzbudljivim natjecanjima u sportu, znanju i eSportsu? Ne zaboravimo i bogati zabavni program gdje možeš sudjelovati u studentskim klasicima poput beer ponga, turnirima u Aliasu i beli, karaokama, pa čak i natjecanju u bench pressu? Za romantike organiziramo i posjet zvjezdarnici u Višnjanu Korada Korlevića u sklopu kojeg se održava i astronomsko predavanje.

Ono što se razlikuje u odnosu na prošlu godinu dvije su nove kategorije natjecanja, prva od kojih je utrka dronova za koju su prijave u tijeku. Radi se o atraktivnom natjecanju u brzini i ispravnosti zračnog upravljanja multirotorskom letjelicom gdje je cilj proći poligon kroz strateški postavljena vrata kako zadatak ne bi bio suviše jednostavan. Letjelica pritom šalje sliku sa svoje kamere natrag do letača koji ju gleda svojim specijalnim naočalama i na taj način simulira upravljanje letjelicom iznutra.
Druga je novost natjecanje u eSportsu, sve popularnijoj disciplini koja već drugu godinu službeno okuplja najbolje u Sveučilišnoj eSports ligi. Ovo se natjecanje odvija u čak pet multiplayer igara: League of Legends, Counter-Strike: Global Offensive, Hearthstone, PES 19 i FIFA 19.

Nakon prošlogodišnjih nastupa Kuzme i Shake Zulua te upečatljivih Krankšvestera organizatori tvrde da ovog puta cijelu priču dižu na još višu razinu – uskoro objavljuju i ovogodišnje izvođače.

– Ovo je sigurno vrhunac studentskog i životnog iskustva, ne znam postoji li nešto ljepše. Sudjelovao sam i na drugim studentskim natjecanjima poput Elektrijade, ali ovo je priča za sebe. Cijela organizacija – od lokacije, hrane, natjecanja, raznih sadržaja i nezaboravnih koncerata – sve je bilo fenomenalno. Vidimo se svakako i iduće godine! – izjavio je prošlogodišnji sudionik Mislav.

Sve dodatne informacije nalaze se na poveznici.

FOTO: IVAN DEREK / STEM GAMES