LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
„Digital Humanities & Heritage”

Steknite vrijedna iskustva uz poklone i službenu potvrdu o volontiranju na konferenciji u Splitu

Konferencija „Digital Humanities & Heritage” istražuje i promiče uporabu digitalnih tehnologija kao metodološkog pristupa i snažnog alata u kontekstu baštine, humanističkih znanosti, društvenih znanosti i umjetnosti.

Konferencija „Digital Humanities & Heritage” istražuje i promiče uporabu digitalnih tehnologija kao metodološkog pristupa i snažnog alata u kontekstu baštine, humanističkih znanosti, društvenih znanosti i umjetnosti.

Digitalna istraživačka infrastruktura za umjetnost i humanistiku u Republici Hrvatskoj (DARIAH-HR) organizira međunarodnu godišnju konferenciju pod nazivom Digital Humanities & Heritage, koja istražuje i promiče uporabu digitalnih tehnologija kao metodološkog pristupa i snažnog alata u kontekstu baštine, humanističkih znanosti, društvenih znanosti i umjetnosti.

Ove godine, konferencija će se održati od 9. do 11. listopada 2024. godine na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Splitu, koji će, uz DARIAH-HR, Književni krug Split, Sveučilište u Rijeci Filozofski fakultet, Odjel za informacijske znanosti Sveučilišta u Zadru i ICARUS Hrvatska, biti njezin suorganizator.

Zašto su studenti plaćeni više nego ikad prije i je li to opravdano?


Svi zainteresirani studenti društvenih i humanističkih znanosti i umjetnosti pozvani su da se prijave za volontiranje na konferenciji te prošire svoje znanje o dosadašnjim dosezima i najnovijim spoznajama o digitalnoj humanistici u baštinskom kontekstu. Volonteri će imati priliku sudjelovati u organizaciji događaja, steći vrijedna iskustva te dobiti pisanu potvrdu o volontiranju. Njihova imena bit će navedena u programskoj knjižici i na web-stranici konferencije.

Zaduženja volontera uključuju registraciju sudionika konferencije, pripremu i podjelu promotivnih materijala, usmjeravanje sudionika unutar zgrade fakulteta, pružanje temeljnih informacija o događaju zainteresiranim pojedincima ili sudionicima te druge tehničke i logističke poslove. Volonterima će biti osigurana okrijepa između sesija, ručak u sklopu konferencije te promotivni pokloni. Također, moći će bez naknade sudjelovati u dodatnim aktivnostima koje će biti organizirane unutar programa.

Privremeno se prekida opskrba vodom u blizini studentskog doma „Šara” zbog puknuća cijevi



Više informacija o konferenciji možete pronaći na sljedećoj poveznici. Svi zainteresirani mogu se prijaviti do 5. srpnja 2024. godine na e-mail adrese nikica@ffst.hr i dhh@dariah.hr. Isto tako, za sva se dodatna pitanja možete obratiti na navedene e-mailove.
 
IZVOR: FILOZOFSKI FAKULTET U SPLITU
FOTO: GETTY IMAGES