LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studiranje u Americi

Stanford University dodjeljuje 100 Knight Hennessy stipendija

Sveučilište u Stanfordu raspisao je natječaj za Knight Hennessy stipendiju za diplomski studij. Stipendija pokriva školarinu, plaću, ostale akademske troškove te dodatnu financijsku pomoć.

Sveučilište u Stanfordu raspisao je natječaj za Knight Hennessy stipendiju za diplomski studij. Stipendija pokriva školarinu, plaću, ostale akademske troškove te dodatnu financijsku pomoć.

Stanford traži studente koji su inovativni i imaju sposobnost samostalnog promišljanja, ambiciozni su i sposobni preuzeti vodstvo te poštuju kulturne različitosti. Prijave traju do 27. rujna ove godine, a prijaviti se možete ispunjavanjem online prijavnice.

Prihvaćeni studenti upisat će se na Stanford u rujnu iduće godine. Kako biste se prijavili za stipendiju, prvo se trebate prijaviti na diplomski studij koji želite pohađati jer nije moguće dobiti stipendiju ako vas željeni odsjek ne primi. Za dodatne informacije proučite kriterije pojedinog programa.

Prilikom prijavljivanja potrebno je priložiti životopis, dva pisma preporuke, dva osobna eseja, odgovor na dva pitanja o vama, videozapis, a za one koji uđu u uži izbor, provest će se i procjena uživo. Kako biste mogli dobiti stipendiju, morate biti primljeni na program za koji se prijavljujete. To znači da trebate zadovoljiti i kriterije koje odsjek na kojemu se želite školovati zahtijeva. Stipendija obuhvaća školarinu, plaću, ostale akademske troškove te dodatnu financijsku pomoć za razdoblje školovanja na Stanfordu.

Prijaviti se mogu studenti koji imaju završen preddiplomski studij, i to oni koji će ove godine završiti preddiplomski ili oni koji su ga završili maksimalno prije 4 godine, tj. u 2013. godini. Prioritet prilikom odabira imaju studenti koji će na Stanfordu provesti barem dvije godine

Ako ste spremni biti promjena u svijetu i smatrate da će vam ovo iskustvo donijeti potrebno znanje za buduće zanimanje, više informacija o prijavi i stipendiranju možete pronaći na mrežnim stranicama Stanford Universityja.

FOTO: PIXABAY