LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Stefan Simić

Srpski književnik oduševio društvene mreže: potpuno besplatno ponudio smještaj studentima, sada im oprema sobu

Akcija je uspjela, a studenti će u stan useliti nakon što se soba adekvatno opremi.

Akcija je uspjela, a studenti će u stan useliti nakon što se soba adekvatno opremi.

Poznati srpski književnik, Stefan Simić, proteklog je četvrtka prikupio više od 11 tisuća lajkova na svojoj Facebook objavi. Autor brojnih proznih dijela i pjesama, odlučio je potpuno besplatno studentima staviti svoj stan na raspolaganje.

Dragi prijatelji, imam jedan prijedlog, a i možda će još nekoga motivirati da napravi slično jer su cijene stanova astronomski skočile. Naime, u stanu gdje živim u Beogradu, preko puta Kalemegdana, imam jednu sobu koja se ne koristi i tražim studente ili studentice, dvoje ljudi, koji bi tu bili, prespavali. Stan je velik, lijep, ima protočni bojler, a ja živim u drugom dijelu stana, na katu - napisao je Simić.

Zauzvrat nije tražio nikakvu naknadu, već samo malo ljudskosti i pristojno ponašanje.

Kada sam došao u Beograd, prve godine studiranja, potpuno besplatno živio sam kod legende naše košarke Ducija Simonovića, poslije kod još nekih prijatelja koji su stali iza mene. Tako želim podržati barem dvoje mladih ljudi godišnje, tj. i njihove roditelje, kako se barem oko smještaja ne bi morali brinuti. Važno mi je da su redovni studenti, odgovorni, skromni. Oslobođeni su plaćanja komunalija, struje, interneta... Prema meni nemaju nikakvu obavezu osim da se uljudno ponašaju - dodao je srpski književnik.

Akcija je uspjela, a studenti će u stan useliti nakon što se soba adekvatno opremi.

Hvala svima, napravio sam izbor, idućih dana idem u nabavku stvari za sobu koje će im biti potrebne - krevet, radni stol, ormarić, itd. Misija će biti uspješna! - obavijestio je Simić pratitelje u komentaru koji je ponovno naišao na brojne pozitivne reakcije.

FOTO: RTVTK/YOUTUBE/SCREENSHOT