LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
50. rođendan

Srce poklanja besplatne obrazovne programe

Sveučilišni računski centar Sveučilišta u Zagrebu provodi akcije edu4IT za 50 godina Srca i 50 tečajeva za studente za 50 godina Srca. 

Sveučilišni računski centar Sveučilišta u Zagrebu provodi akcije edu4IT za 50 godina Srca i 50 tečajeva za studente za 50 godina Srca. 

Ove 2021. godine Sveučilišni računski centar Sveučilišta u Zagrebu slavi 50 godina od svog osnutka. Povodom okrugle obljetnice osigurao je besplatno pohađanje obrazovnih programa svojim sadašnjim i budućim polaznicima. Akcije su namijenjene dvjema skupinama: prva su skupina IT-stručnjaci – djelatnici visokih učilišta i javnih instituta zaduženi za računalnu infrastrukturu, a druga studenti – najbrojnija u sustavu visokog obrazovanja. 

– IT-stručnjaci na visokoškolskim ustanovama važni su partneri Srca u izgradnji i razvoju napredne i kvalitetne informacijske i komunikacijske infrastrukture u akademskoj i istraživačkoj zajednici. Studentima, s druge strane, Srce pruža mogućnost da tijekom studija ojačaju svoje kompetencije koje će im biti od pomoći u profesionalnom i osobnom razvoju. Zato su u okviru obilježavanja 50. godišnjice Srca osmišljene obrazovne akcije koje tim skupinama omogućavaju besplatno pohađanje i onog dijela obrazovnih programa za koje se inače plaća naknada. – navode iz Srca

U okviru obrazovne akcije namijenjene IT-stručnjacima pod nazivom edu4IT za 50 godina Srca 50 polaznika programa ima priliku besplatno pohađati obrazovne sadržaje razine Sistemski administrator 1, koji su dio specijalističkog obrazovnog programa edu4IT

– Ovaj uspješan program Srca namijenjen je IT-stručnjacima i osobama koje se bave primjenom informacijske tehnologije u obrazovnim i istraživačkim ustanovama, odnosno održavanjem računalnih sustava i digitalnih usluga, a koji se žele profesionalno usavršavati u području sistemske administracije. Obrazovni program edu4IT Sistemski administrator 1 počinje u ponedjeljak, 12. travnja 2021. godine, održavanjem uvodne radionice, a završava 15. srpnja 2021. godine. – pojašnjavaju predstavnici.

U okviru akcije pod nazivom 50 tečajeva za studente za 50 godina Srca predviđeno je održavanje 50 tečajeva tijekom godine, s početkom u svibnju. Svakom će se studentu omogućiti pohađanje bez naknade jednog od odabranih pet naslova.
– Riječ je o tečajevima za koje je do sada iskazan veliki interes, ali i onima koji bi studentima mogli biti korisni u budućem radu, a uključuju teme iz područja web-tehnologija, programiranja, uporabe grafičkih alata te statističke analize podataka. Ovi tečajevi održavat će se svaki mjesec tijekom godine dana, a očekujemo da će na ukupno 50 tečajeva biti više od 500 polaznika. – ističu iz Srca.
Više informacija o akcijama dostupno je na web-stranici obrazovnih usluga Srca
FOTO: SRCE