LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Subvencionirani smještaj

Spušta se bodovna granica za smještaj u domu: evo tko se može useliti

Došlo je do dugo iščekivanog spuštanja bodovne granice za subvencionirani smještaj u studentske domove za akademsku godinu 2023/2024.

Došlo je do dugo iščekivanog spuštanja bodovne granice za subvencionirani smještaj u studentske domove za akademsku godinu 2023/2024.

Studenti kojima je trebalo manje od 28 bodova da se nađu iznad crte, mogli bi naknadno dobiti smještaj. Naime, bodovna granica za subvencionirani smještaj u studentskim domovima, pala je s početnih 1452 na 1424 boda.
 

„Studenti koji su ostvarili pravo na useljenje po spuštanju bodne granice mogu useliti u studentske domove od 9. listopada do 13. listopada 2023.“ – stoji na stranici Studentskog centra Zagreb.


Rekordan broj prijava za smještaj u splitskim studentskim domovima, nije ga dobilo čak 1400 studenata!


Oni studenti koji ostvare pravo na useljenje, mogu raspored u studentske domove vidjeti na osobnom web profilu.

Ako uselite u dom do 15-og dana u mjesecu, platit ćete puni iznos mjesečne stanarine. Također, prilikom useljenja dužni ste podmiriti iznos mjesečne stanarine koji će se knjižiti kao akontacija

Posljedice Olimpijskih igara u Parizu: radnici zauzeli studentske sobe, a studenti ostali bez smještaja


 

„Iznos akontacije jednak je iznosu mjesečne stanarine kategorije smještaja i sobe na koju je student ostvario pravo.“ – stoji u objavi.


Također, za useljenje je potrebno predočenje potvrde o obavljenom liječničkom pregledu. Studenti mogu privremeno useliti s potvrdom od liječnika opće prakse iz mjesta stanovanja, ali samo dok ne obave pregled kod propisanog liječnika školske ili sveučilišne medicine.

Objavljene konačne rang-liste: više od 23 tisuće novih studenata kreće na fakultete!


 

„Iznimno studenti koji ne obave liječnički pregled kod liječnika školske ili sveučilišne medicine, mogu isti obaviti kod svog liječnika opće prakse u mjestu stanovanja.“ – stoji u objavi SC-a.

IZVOR: SC UNIZG, WEB
FOTO: STUDENTSKI.HR/PRIVATNI ARHIV, MARIJA KOLOVRAT