LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Subvencionirani smještaj

Spušta se bodovna granica za smještaj u domu: evo tko se može useliti

Došlo je do dugo iščekivanog spuštanja bodovne granice za subvencionirani smještaj u studentske domove za akademsku godinu 2023/2024.

Došlo je do dugo iščekivanog spuštanja bodovne granice za subvencionirani smještaj u studentske domove za akademsku godinu 2023/2024.

Studenti kojima je trebalo manje od 28 bodova da se nađu iznad crte, mogli bi naknadno dobiti smještaj. Naime, bodovna granica za subvencionirani smještaj u studentskim domovima, pala je s početnih 1452 na 1424 boda.
 

„Studenti koji su ostvarili pravo na useljenje po spuštanju bodne granice mogu useliti u studentske domove od 9. listopada do 13. listopada 2023.“ – stoji na stranici Studentskog centra Zagreb.


Oni studenti koji ostvare pravo na useljenje, mogu raspored u studentske domove vidjeti na osobnom web profilu.

Ako uselite u dom do 15-og dana u mjesecu, platit ćete puni iznos mjesečne stanarine. Također, prilikom useljenja dužni ste podmiriti iznos mjesečne stanarine koji će se knjižiti kao akontacija
 

„Iznos akontacije jednak je iznosu mjesečne stanarine kategorije smještaja i sobe na koju je student ostvario pravo.“ – stoji u objavi.


Također, za useljenje je potrebno predočenje potvrde o obavljenom liječničkom pregledu. Studenti mogu privremeno useliti s potvrdom od liječnika opće prakse iz mjesta stanovanja, ali samo dok ne obave pregled kod propisanog liječnika školske ili sveučilišne medicine.
 

„Iznimno studenti koji ne obave liječnički pregled kod liječnika školske ili sveučilišne medicine, mogu isti obaviti kod svog liječnika opće prakse u mjestu stanovanja.“ – stoji u objavi SC-a.

FOTO: STUDENTSKI.HR/PRIVATNI ARHIV, MARIJA KOLOVRAT