LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Lijepo priznanje

Splitsko društvo za neuroznanost dobilo prestižnu europsku nagradu

Studenti su organizirali projekt koji je, između ostalog, uključio predavanja dobitnika Nobelove nagrade.

Studenti su organizirali projekt koji je, između ostalog, uključio predavanja dobitnika Nobelove nagrade.

Društvo za neuroznanost NeuroSplit s Medicinskog fakulteta u Splitu dobilo je prestižnu nagradu Europski građanin za 2021. godinu. Nagradu im je dodijelio Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj u suradnji sa Hrvatskim saborom.

Nagradu su dobili studenti Miro Vuković, predsjednik Sekcije za neuroznanost te studentice Marina Grubić i Valentina Biloš. Osvojili u je sa svojim projektom With One Dream United za za ostvarena iznimna postignuća u aktivnostima kojima se promiče bolje uzajamno razumijevanje i jačanje europskog duha solidarnosti i zajedništva.

Nagradu su im uručili zastupnici u Europskom parlamentu Tomislav Sokol i Sunčana Glavak. Sokol je pozvao mlade neuroznanstvenike da ostanu u Hrvatskoj i tako ulože svoje znanje u bolju budućnost hrvatskog zdravstva, a Glavak konstatirala da biti europski građanin znači odgovornost te da će inspirativna poruka studenata koji su osvojili nagradu potaknuti buduće znanstvenike.

Njihov projekt uključuje događaje, radionice, humanitarne akcije i predavanja, a dobitnik Miro Vuković je objasnio da se projekt provodi od osnutka sekcije 2016. godine. Jedno od istaknutijih događanja je niz predavanja dobitnika Nobelove nagrade na Medicinskom fakultetu.
FOTO: DINKO VRANJIČIĆ/STUDENTSKI.HR