LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Prijedlog rang-liste

Splitsko-dalmatinska županija objavila privremene rezultate za Erasmus+ naknade putnih troškova

Ova privremena rang-lista formirana je u skladu s raspoloživim sredstvima iz županijskog proračuna za 2024. godinu.

Ova privremena rang-lista formirana je u skladu s raspoloživim sredstvima iz županijskog proračuna za 2024. godinu.

Splitsko-dalmatinska županija je objavila prijedlog rang-liste studenata koji ostvaruju pravo na naknadu dijela putnih troškova za studijske programe u okviru Erasmus+ programa za akademsku godinu 2023./2024. Ta privremena rang-lista formirana je u skladu s raspoloživim sredstvima iz županijskog proračuna za 2024. godinu, a studentima omogućuje sufinanciranje troškova putovanja na studijske programe u inozemstvu.

Erasmus+ program već godinama omogućuje studentima stjecanje međunarodnog akademskog iskustva, a ova financijska potpora iz županijskog proračuna dodatno olakšava odlazak na studij u inozemstvo. Mogućnost subvencioniranja putnih troškova može biti ključna podrška studentima koji se odlučuju na taj korak.

Zagrebačko sveučilište organizira Tjedan dobrodošlice za strane studente, očekuje ih se više od 500



Studenti koji nisu zadovoljni prijedlogom rang-liste imaju pravo uložiti prigovor u roku od osam dana od objave odluke. Prigovor se može podnijeti e-mailom na adresu zbor@unist.hr, što studentima pruža jednostavan i brz način komunikacije. Nakon razmatranja svih prigovora, bit će objavljeni konačni rezultati natječaja.

Europska unija smanjuje sredstva za Erasmus+. Kako će to utjecati na studente, profesore i ostale?


Konačna odluka o raspodjeli sredstava donijet će se na Senatu Sveučilišta u Splitu, a rezultati će biti dostupni na službenim web-stranicama sveučilišta i Studentskog zbora Sveučilišta u Splitu. Ta odluka bit će ključna za studente koji planiraju svoje studijske mobilnosti u inozemstvu u sklopu Erasmus+ programa.

Nakon objave konačnih rezultata, studenti koji ostvare pravo na sufinanciranje putnih troškova sklopit će ugovor sa Sveučilištem u Splitu. Ugovor će precizno definirati sva prava i obveze korisnika, čime će se osigurati transparentan i pravičan proces dodjele sredstava.

IZVOR: STUDENTSKI ZBOR SVEUČILIŠTA U SPLITU
FOTO: FREEPIK / ILUSTRACIJA