Splitski studenti u menzi su jeli jela poznatih chefova, pili vino i pivo te uživali uz DJ-a
Splitske studente nedavno je u studentskome restoranu dočekalo veliko iznenađenje. Umjesto uobičajenog jelovnika, ondje su ih dočekala vrhunski pripremljena jela koja su napravili poznati splitski chefovi, craft pivo i vino te ugodna atmosfera kojoj je pridonio i DJ Matthew Bee.
Splitske studente nedavno je u studentskome restoranu dočekalo veliko iznenađenje. Umjesto uobičajenog jelovnika, ondje su ih dočekala vrhunski pripremljena jela koja su napravili poznati splitski chefovi, craft pivo i vino te ugodna atmosfera kojoj je pridonio i DJ Matthew Bee.
Dolazak u menzu u kojoj će vas dočekati nekakva novina umjesto uobičajenog jelovnika čini se kao san, ali ne i splitskim studentima koje su prije nekoliko dana, kada su se uputili na večeru u domu Hostel Spinut, dočekala vrhunska jela koja se daju vidjeti samo u restoranima. Kako prenosi Slobodna Dalmacija, studente su u njihovom restoranu dočekali najbolji splitski chefovi, odnosno gastro-snimateljska ekipa Only Food and Horses koja je zajedno sa Studentskim centrom Split odlučila iznenaditi studente na Dan volontera.
Na jelovniku su se toga dana našle rajčice i škampi, juneći gulaš s pljukancima, sladoled od sira, rižot s kozicama i dagnjama, složenac od patlidžana, cous-cous salata s feta sirom, domaći kruh, sushi rolice te za desert splitska tortica. Da studenti ne ostanu žedni pobrinula se pivnica Mandrill koja je točila craft pivo, kao i vinarija Pilač koja je osigurala dvije sorte vina, dok se za glazbu pobrinuo DJ Matthew Bee.
Studenti i sami potiču humanitarne akcije te nerijetko potpuno nesebično za iste izdvajaju dio svojeg, inače skromnog džeparca pa je lijepo da se ovoga puta, iako nije riječ o humanitarnoj akciji, netko sjetio njih. Iako su prvo bili sumnjičavi, ubrzo su s oduševljenjem prihvatili ono što im je ponuđeno:
– Nismo ovo očekivale. Kada smo došli ovdje mislili smo da će dijeliti neke poklončiće. Ovo je nevjerojatno i preukusno. Hvala vam puno. – izjavila je za Slobodnu Dalmaciju studentica druge godine Pravnog fakulteta.
Kada treba obradovati ljude Hrvoje Zirojević, jedan od poznatih gastronomskih lica, navodi kako se njegovi kolege uvijek odazovu sličnim akcijama, a svojim je darom od 220 porcija sushija sudjelovao i restoran Bota Šare, dok je tortice pripremila Tereza Alabanda zajedno sa svojim učenicima i prekvalifikantima slastičarima iz srednje škole Wallner.
Kako je to izgledalo možete pronaći na poveznici.