LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Radi, zaradi i smjesti se u domu

Splitski studenti sada mogu osigurati smještaj u domu radeći u SC-u, evo koji su uvjeti

Studenti će stanarinu plaćati sami, uz subvenciju koja iznosi 31,83 eura.

Studenti će stanarinu plaćati sami, uz subvenciju koja iznosi 31,83 eura.

Studentski centar u Splitu pokrenuo je pilot-projekt s ciljem pružanja pomoći stalnim zaposlenicima u obavljanju poslova vezanih uz smještaj i prehranu, a istovremeno omogućujući studentima da rade i zarade smještaj u studentskom domu.

Prema riječima predstavnika Studentskog centra, posljednjih godina sve više pomoćnih poslova preuzimaju inozemni radnici, budući da domaća radna snaga sve rjeđe pokazuje interes za takve poslove. Međutim, Studentski centar u Splitu odlučio je zadržati fokus na studentima i pružiti im priliku za rad, čime se nastoji izbjeći angažiranje radnika iz inozemstva.

Zagrebački SC objavio konačne rezultate natječaja za studentski smještaj, provjerite detaljno bodovanje


 

„Dosadašnji trendovi u ugostiteljstvu i hotelijerstvu nam govore da pomoćne poslove sve više preuzimaju inozemni radnici jer se domaća radna snaga više ne prijavljuje za pomoćne poslove. Ipak, Studentski centar u Splitu je slijedio logiku imena koje nosi pa je želio izbjeći takav scenarij, a ujedno pomoći studentima koji se školuju uz rad.” – kazali su iz splitskog SC-a.


Projekt je namijenjen studentima koji će tijekom akademske godine 2024./2025. obavljati razne pomoćne poslove u okviru Studentskog centra, kao što su fizički poslovi, pomoćni rad u kuhinji te poslužiteljski poslovi. Za obavljanje tih poslova osigurano je 10 radnih mjesta, a minimalna satnica iznosi između 5,30 i 5,50 eura, ovisno o vrsti posla.

Studentski centar u Zagrebu objavio rješenja prigovora za studentski smještaj


 

„Kriteriji za odabir kandidata bit će dosadašnje iskustvo u radu, motivacija za rad, fleksibilnost u obavljanju različitih vrsta poslova te drugi kriteriji koji će definirati povjerenstvo za provođenje razgovora za posao.” – kažu iz splitskog SC-a.


Kako bi stekli pravo na smještaj u studentskom domu, studenti moraju mjesečno odraditi najmanje 50 sati rada, dok će stanarinu plaćati sami, uz subvenciju koja iznosi 31,83 eura. Zainteresirani se mogu prijaviti preko sljedećeg obrasca.
IZVOR: STUDENTSKI CENTAR SPLIT
FOTO: FREEPIK / ILUSTRACIJA