LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Odlična ideja

Splitski student osmislio plan za uštedu podstanara!

Odlična ideja koja omogućuje financijsku pomoć mladim obiteljima i motivira ih da ostanu živjeti u svom rodnom mjestu.

Odlična ideja koja omogućuje financijsku pomoć mladim obiteljima i motivira ih da ostanu živjeti u svom rodnom mjestu.

U Hrvatskoj je jedan od najvećih problema među mladima nezaposlenost što dovodi do manjka novaca i potrage za boljim radnim i životnim uvjetima. Veliki dio mladih odlazi u inozemstvo, na primjer Njemačku i Irsku gdje traže veće plaće i bolje poslove, piše Slobodna Dalmacija.
 


VEZANO: Besplatna teretana za studente ovog velikog sveučilišta!


 

Objavljene konačne rang-liste: više od 23 tisuće novih studenata kreće na fakultete!


Odlazak mladih iz države

 

Takva loša situacija je i u mjestu Vrgorska krajina gdje većina mladih odlazi u Makarsku i Split u potrazi za boljim uvjetima rada, a u manjim mjestima je sve manje mladih što uzrokuje i zatvaranje škola.

Prvo zlato s Europskih sveučilišnih igara stiglo u džudu. Studenti briljirali i u kickboxingu


 

Želja za promjenom

 

Međutim, Ante Jelavić, student računarstva na Sveučilištu u Splitu odlučio je uzeti stvar u svoje ruke i osmisliti ideju kojom bi zadržao mlade ljude u navedenom dijelu dalmatinskog zaleđa. Ante se također politički angažirao kako bi što više doprinosio promjenama.

Riječki studenti predstavili svoje inovativno plovilo „Vilson”


 

Zanimljivi prijedlog

 

Naime, mladi student je gradonačelniku Mili Hercegu iznio prijedlog o omogućavanju subvencije mladim obiteljima za izgradnju kuća što bi ih više vezalo uz rodni kraj. Spominje kako mlade obitelji treba potaknuti na razmišljanje o tome koliko je bolje živjeti u vlastitom domu u Vrgorcu, nego tražiti skupe stanove diljem obale.

Predlaže se sufinanciranje izrade tehničke dokumentacije, priključka za vodu i struju tijekom izgradnje prve nekretnine za mlade obitelji što bi financijski pomoglo mladim obiteljima i motiviralo ih da ostanu u svom mjestu.
IZVOR: NAZIV STRANICE: SLOBODNA DALMACIJA
FOTO: FOTO: CANVA, ILUSTRACIJA