LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Odlična ideja

Splitski student osmislio plan za uštedu podstanara!

Odlična ideja koja omogućuje financijsku pomoć mladim obiteljima i motivira ih da ostanu živjeti u svom rodnom mjestu.

Odlična ideja koja omogućuje financijsku pomoć mladim obiteljima i motivira ih da ostanu živjeti u svom rodnom mjestu.

U Hrvatskoj je jedan od najvećih problema među mladima nezaposlenost što dovodi do manjka novaca i potrage za boljim radnim i životnim uvjetima. Veliki dio mladih odlazi u inozemstvo, na primjer Njemačku i Irsku gdje traže veće plaće i bolje poslove, piše Slobodna Dalmacija.
 


VEZANO: Besplatna teretana za studente ovog velikog sveučilišta!


 

Odlazak mladih iz države

 

Takva loša situacija je i u mjestu Vrgorska krajina gdje većina mladih odlazi u Makarsku i Split u potrazi za boljim uvjetima rada, a u manjim mjestima je sve manje mladih što uzrokuje i zatvaranje škola.
 

Želja za promjenom

 

Međutim, Ante Jelavić, student računarstva na Sveučilištu u Splitu odlučio je uzeti stvar u svoje ruke i osmisliti ideju kojom bi zadržao mlade ljude u navedenom dijelu dalmatinskog zaleđa. Ante se također politički angažirao kako bi što više doprinosio promjenama.
 

Zanimljivi prijedlog

 

Naime, mladi student je gradonačelniku Mili Hercegu iznio prijedlog o omogućavanju subvencije mladim obiteljima za izgradnju kuća što bi ih više vezalo uz rodni kraj. Spominje kako mlade obitelji treba potaknuti na razmišljanje o tome koliko je bolje živjeti u vlastitom domu u Vrgorcu, nego tražiti skupe stanove diljem obale.

Predlaže se sufinanciranje izrade tehničke dokumentacije, priključka za vodu i struju tijekom izgradnje prve nekretnine za mlade obitelji što bi financijski pomoglo mladim obiteljima i motiviralo ih da ostanu u svom mjestu.
FOTO: FOTO: CANVA, ILUSTRACIJA