LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Split Open 2015.

Split u svibnju sudjeluje u obilježavanju Hrvatskog tjedna debatiranja

U tjednu Hrvatskog debatiranja održava se međunarodno sveučilišno debatno natjecanje pod nazivom Split Open 2015.

U tjednu Hrvatskog debatiranja održava se međunarodno sveučilišno debatno natjecanje pod nazivom Split Open 2015.

Split Open, sveučilišno debatno natjecanje, organizira se svake godine te je jedinstvena prigoda za razvijanje kritičkog razmišljanja, govorničkih sposobnosti i prilika za upoznavanje ljudi iz cijeloga svijeta.

Na natjecanju sudjeluju Central European University (Budapest), Berlin Debating Union, Riječka debatna unija, Milestone Debating Society (Budapest), Debattier klub Wien, University of Belgrade, Skopje Debate Union, University of Prishtina, Business and Information Technology School, Koç University.

Poseban gost je Helena Ivanov, trenutačno najbolja govornica svijeta u kategoriji engleski jezik kao strani jezik, a ove je godine na svjetskom natjecanju održanom u Maleziji ušla u polufinale kategorije engleski kao materinji jezik.

Split Open dio je Hrvatskog tjedna debatiranja. Prvi tjedan će organizirati Zagrebačka debatna unija, i to u trajanju od 1. do 3. svibnja. Drugi tjedan organizira Splitska debatna unija – od 8. do 10. svibnja. 

U cilju natjecanja je da poveća interes mladih te aktivni angažman u svakodnevnom životu. Sudionici natjecanja su mladi studenti. Organizatori ovog projekta je Splitska debatna unija u suradnji s Pravnim fakultetom u Splitu. 

Finale će se održati 10. svibnja u 14 sati na Perestilu u Splitu. 

Podsjetimo, u Splitu će se 2017. održati i Svjetsko debatno prvenstvo.