LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
NAJVEĆA MANIFESTACIJA ZA MATURANTE

Smotra Sveučilišta u Zagrebu donosi bogat program, a službeno se otvara sutra ujutro

Nakon svečanoga otvaranja, u nastavku programa Smotre, na pozornici u dvorani Zimski vrt održat će se poseban program pod nazivom Student u središtu.

Nakon svečanoga otvaranja, u nastavku programa Smotre, na pozornici u dvorani Zimski vrt održat će se poseban program pod nazivom Student u središtu.

Smotra Sveučilišta u Zagrebu, najveća manifestacija za maturante, buduće i sadašnje studente, svečano će biti otvorena sutra u 9 sati u Dvorani Zimski vrt na Zagrebačkom velesajmu.

Program svečanoga otvaranja Smotre započet će, već uobičajeno, pozdravnim govorima uzvanika, a maturantima će se obratiti i rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Stjepan Lakušić, koji će Smotru proglasiti otvorenom.

Nakon svečanoga otvaranja, u nastavku programa Smotre, na pozornici u dvorani Zimski vrt održat će se poseban program pod nazivom Student u središtu.

Riječ je o dvjema panel-diskusijama: Znanost i tehnologija i Medicina, društvo i kultura.

Na panel-diskusiji Znanost i tehnologija, koja će se u okviru programa Smotre održavati od 9.30 do 10.30 sati, sudjelovat će rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Stjepan Lakušić, predsjednik Studentskoga zbora Sveučilišta u Zagrebu Ivan Pavao Boras, ravnatelj Instituta Ruđer Bošković dr. sc. David Matthew Smith, član Sveučilišnoga savjeta akademik Bojan Jerbić, prof. emer., predsjednik Uprave OTP banke Balázs Békeffy i ravnatelj Sveučilišnoga računskoga centra Sveučilišta u Zagrebu Ivan Marić, dipl. ing.

U okviru panel-diskusije, panelisti će, između ostaloga, raspravljati o postojećim europskim i nacionalnim strategijama i inicijativama u području znanosti, istraživanja i transfera tehnologije te o ulozi studenata u tim procesima, daljnjem razvoju doktorskih studija, suradnji s gospodarstvom, različitim domaćim i međunarodnim projektima koji se provode, a razmotrit će i kako je globalni razvoj tehnologije utjecao na promjene na sveučilištima i znanstvenim institutima te u društvu općenito.

Druga panel-diskusija Medicina, društvo i kultura održavat će se od 11 do 12 sati, a u njoj će sudjelovati panelisti: prorektor za studente, preddiplomske i diplomske studije Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Boris Brkljačić, predstavnica Studentskoga zbora Sveučilišta u Zagrebu Antonija Mrla, dekan Medicinskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Slavko Orešković, prof. emer. Ivo Josipović i intendantica Hrvatskoga narodnoga kazališta u Zagrebu dr. sc. Iva Hraste Sočo.

Tijekom rasprave panelisti će se dotaknuti različitih tema vezanih uz sve bitne aspekte studentskoga života, između ostaloga, njihove medicinske i pravne zaštite, djelovanja u studentskim udrugama i Studentskom zboru, važnosti interdisciplinarnosti te njihove uključenosti u kulturni i društveni život.

Podsjetimo, Sveučilište u Zagrebu i ove godine organizira Smotru kako bi se učenici završnih razreda srednjih škola, studenti i svi zainteresirani informirali o studijskim programima, upisnim uvjetima i studentskom životu, kao i o brojnim drugim pojedinostima koje su mladim ljudima važne prilikom odluke o upisu na fakultet.

Smotra Sveučilišta u Zagrebu najstarija je manifestacija toga tipa u Republici Hrvatskoj, koju Sveučilište u Zagrebu organizira već 27. put. Na ovogodišnjoj Smotri predstavljat će se isključivo sastavnice Sveučilišta u Zagrebu ‒ 31 fakultet i 3 umjetničke akademije. Smotra će za posjetitelje biti otvorena u četvrtak i petak 10. i 11. studenoga od 9 do 18 sati, a u subotu 12. studenoga od 9 do 15 sati.

Ulaz na Smotru je besplatan, a program ovogodišnje Smotre sastavljen je od različitih sadržaja – predstavljanja sastavnica na izložbenim prostorima u Kongresnoj dvorani, kratkih razgovora sa studentima i predstavnicima fakulteta i akademija u dvorani Zimski vrt, predstavljanja različitih aktivnosti koje se na Sveučilištu provode u području sporta u dvorani Cres te bogatoga umjetničkoga programa, koji će se održavati na više lokacija.

Detaljan program Smotre dostupan je na službenoj mrežnoj stranici: http://smotra.unizg.hr/program/.

U okviru suradnje između Sveučilišta u Zagrebu i srednjih škola očekuje se da će programe Smotre pratiti srednjoškolci iz cijele Hrvatske, koji će na manifestaciju stići u organiziranim skupinama.
FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA