LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Mala priča o velikim pričama

Smart Caffe: "Nađite stvar u kojoj ste dobri i u njoj budite najbolji"

Održao se peti Smart Caffe u organizaciji studentske udruge Bookmark. Uspješni Igor Medić okupio je brojne studente i podijelio s njima uzbudljive priče iz poslovnog svijeta.

Održao se peti Smart Caffe u organizaciji studentske udruge Bookmark. Uspješni Igor Medić okupio je brojne studente i podijelio s njima uzbudljive priče iz poslovnog svijeta.

Nađite stvar u kojoj ste dobri i u njoj budite najbolji – tom mišlju započeo je peti po redu Smart Caffe s Igorom Medićem održan ove srijede, 11. svibnja,  u Caffe Baru Peppermint. Točno u 20 sati, u neformalnoj i opuštenoj atmosferi, Igor Medić održao je svoje predavanje o maloj priči o velikim pričama. Naime, on je istaknuti osječki menadžer i marketinški stručnjak, češće primjećen vani nego u Osijeku.  

Razlog njegova povratka u grad prije svega valja zahvaliti spletu sretno-nesretnih okolnosti kojima je pridonijela njegova želja za konstantnim razvojem. Od početka predavanja (ili bolje rečeno druženja) krenuo je vrlo komično pa je s okupljenima, mahom studentima, odlučio podijeliti svoju životnu priču.

FOTO: Bookmark

Davno se počeo baviti marketingom, kroz šalu će, već s dvanaest godina, kad je kao dječak odlučio proizvoditi plastificirane posjetnice i prodavati ih. Nakon nekoliko tinejdžerskih poslova, dobio je priliku da se okuša u vođenju očeve marketinške agencije. Rekao je da to nije bilo to jer ga je srce vuklo van, nekamo dalje. Put ga je odveo sve do Londona gdje je radio kao menadžer u tvornici za proizvodnju kockarskih aparata.

 – Čudna je to zemlja u kojoj pola godine ne vidiš sunce. Mislim da je to presudilo. Lijep je bio posao ali nedostatak vitamina D ipak me natjerao da se vratim Osijeku. – rekao je.

Nakon Velike Britanije vratio se u Osijek gdje je s Jean Pierreom Maričićem počeo raditi na projektnoj dokumentaciji za Poduzetnički inkubator BIOS. Bio je to jedan od prvih velikih projekata koji je Europska unija počela financirati iz svojih razvojnih fondova. Dobar glas daleko se čuo pa su ubrzo nakon toga uslijedili brojni pozivi iz inozemstva gdje su Igor i Jean Pierre predavali upravo na temu projekata EU-a.

Nakon uspjeha u BIOS-u, nastavio je sa GPP-om gdje je restrukturirao poslovanje poduzeća. Povukao se nakon nekog vremena i odselio u Split. Tamo je sa Željkom Kerumom doživio mnoštvo anegdota jer je kao voditelj Color trgovine u Splitu pola godine radio na razvoju iste.

U Beogradu se kao jedan od vodećih menadžera u prijevozničkoj kući Arriva uvjerio u užurbani tempo grada. To je iznimno razvijen grad, ali kako kaže, što južnije, to tužnije. Već kad se prođu naplatne kućice, osjeti se ta raslojenost i centraliziranost Srbije.

– To je izvrstan grad za nekoga tko želi iskusiti pravi kapitalizam. Toga kod nas nema. Kod nas je neki pokušaj kapitalizma s dobrim ostatkom socijalizma. No, tako je samo u Beogradu. Ostatak je države kao i kod nas  – loše do gorega. – kazao je Igor.

Pred kraj se osvrnuo na svoje tri najveće životne pogreške.

– Najveća je greška što nismo do kraja iskoristili sve mogućnosti EU fondova. Na tom se polju može dosta usavršavati i dobro raditi. Druga bi bila što još uvijek nisam doktorirao, a i to ću uskoro. A treća je što sam svima olako dijelio poslovne savjete. Ljudi vani to masno naplaćuju, a ja sam iz neke svoje filantropske potrebe, odlučio svoje iskustvo dijeliti sa svima. – napomenuo je.

Peta pametna kava, inicijativa studenata koji žele upoznati poslovni svijet i aktivno sudjelovati u njemu jednog dana, završila je mišlju:

– Nađite stvar u kojoj ste dobri. Nje se držite. U njoj se usavršavajte i budite najbolji.  –  

FOTO: BOOKMARK