LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
„Žilavi Kampus”

Službeno otvorenje „Žilavog parka” na Sveučilišnom kampusu u Rijeci

„Žilavi park” obuhvaća veliki sportski teren koji omogućuje igranje košarke, odbojke i tenisa, kao i manji teren za cageball te amfiteatar koji će služiti kao učionica na otvorenom.

„Žilavi park” obuhvaća veliki sportski teren koji omogućuje igranje košarke, odbojke i tenisa, kao i manji teren za cageball te amfiteatar koji će služiti kao učionica na otvorenom.

U ponedjeljak, 20. svibnja 2024. godine, na Sveučilišnom kampusu u Rijeci svečano će se otvoriti Žilavi Kampus, uključujući Žilavi park i Fantastični Kampus. Otvorenje će započeti košarkaškom utakmicom između Ekonomskog fakulteta i Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, koja će se održati u 10 sati, sat vremena ranije od prvotno najavljenog vremena.

„Žilavi Kampus”: studenti u sljedećih mjesec i pol dobivaju dva nova igrališta i amfiteatar


Žilavi park modernizirana je javna površina namijenjena sportu, igri i druženju. Park je dio strateškog projekta Zelene tranzicije, nazvanog Žilavi Kampus (Z1-5), koji je osmišljen od DeltaLab–Centra za urbanu tranziciju, arhitekturu i urbanizam, u suradnji s autorskim timom arhitekata i dizajnera AO16, 7111 i MKF&AT.

Žilavi Kampus: novo poglavlje za studente Sveučilišta u Rijeci


Park obuhvaća veliki sportski teren koji omogućuje igranje košarke, odbojke i tenisa, kao i manji teren za cageball te amfiteatar koji će služiti kao učionica na otvorenom. Koncept parka temelji se na načelima prostorne otpornosti, hibridnog korištenja i reupotrebe. Kao dio Zelene tranzicije, Žilavi kampus (Z1-5) će također uključivati Fantastični Kampus. Fantastične zone predstavljene na izložbi Fiume Fantastika: Fenomeni grada živjet će dalje na Kampusu Sveučilišta u Rijeci.

Studenti Filozofskog fakulteta u Puli predstavili radove na „XVI. Danima povijesti”


Prijave za prisustvovanje događaju vrše se na sljedećoj poveznici.

IZVOR: SVEUČILIŠTE U RIJECI
FOTO: SVEUČILIŠTE U RIJECI