LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Akademska godina 2014./2015.

Službeno otvoren natječaj za Erasmus+ mobilnost studenata

21. veljače je i službeno objavljena vijest o otvaranju natječaja za prijavu na Erasmus+ program za akademsku godinu 2014./2015. Na razmjenu se mogu prijaviti svi redovni i vanredni studenti, pod uvjetom da redovito pohađaju nastavu na stranom fakultetu.

21. veljače je i službeno objavljena vijest o otvaranju natječaja za prijavu na Erasmus+ program za akademsku godinu 2014./2015. Na razmjenu se mogu prijaviti svi redovni i vanredni studenti, pod uvjetom da redovito pohađaju nastavu na stranom fakultetu.

Nakon prošlotjedne najave, 21. veljače je i službeno objavljena vijest o otvaranju natječaja za prijavu na Erasmus+ program za akademsku godinu 2014./2015.

''Prijava za studijski boravak može uključivati kombinaciju studijskoga boravka i stručne prakse ako se održavaju na istom sveučilištu, te isključivo uz prethodno odobrenje stranog sveučilišta. Prijava tada uključuje jedan semestar ili trimestar studijskoga boravka i drugi semestar ili trimestar stručne prakse. Studijski boravak i stručna praksa ne mogu se obavljati istovremeno.

Erasmus+ studenti oslobođeni su plaćanja školarine na inozemnim visokoškolskim ustanovama. Studenti ostaju upisani na matičnoj ustanovi Sveučilišta u Zagrebu tijekom cijelog trajanja studentske razmjene, što znači da ne smiju završiti svoj studij tijekom trajanja razmjene. Ako se nalaze u kategoriji studenata koji imaju obavezu participacije u troškovima studija, za vrijeme trajanja mobilnosti dužni su nastaviti plaćati participaciju.'', stoji u Natječaju.

Na razmjenu se mogu prijaviti svi redovni i vanredni studenti, pod uvjetom da redovito pohađaju nastavu na stranom fakultetu. 

Proces prijave

Ukoliko se želite prijaviti, potrebno je na matičnom fakultetu posjetiti ECTS koordinatora, koji će vam pomoći da usporedite program vašeg fakulteta i fakulteta na kojemu želite provesti vrijeme tijekom Erasmus+ trajanja. Također, trebate uzeti u obzir i kategorije financiranja za određene programe. Ove godine, postoje tri takve:

1. za studente koji odlaze u Bugarsku, Estoniju, Latviju, Litvu, Mađarsku, Maltu, Poljsku, Rumunjsku, Slovačku ili Makedoniju = 360 €,
2. za studente koji odlaze u Belgiju, Češku, Njemačku, Grčku, Španjolsku, Cipar, Luksemburg, Nizozemsku, Portugal, Sloveniju, Island ili Tursku = 410 €,
3. za studente koji odlaze u Dansku, Irsku, Francusku, Italiju, Austriju, Finsku, Švedsku, Ujedinjeno Kraljevstvo, Lihtenštajn, Norvešku ili Švicarsku = 460 €.

Makedonija, Turska i Švicarska trenutno nisu uvedene u raspored suradnji jer se još nisu oglasile pa se savjetuje studentima da im te zemlje ne budu jedini izbor. Također, studenti slabijeg socio-ekonomskog stanja te studenti s invaliditetom će dobiti dodatnu novčanu potporu. 

Nakon što ste obavili ove korake, ispunite online obrazac - obrazac je potrebno ispuniti samo jednom bez obzira na broj prijava koje ćete podnijeti za fakultete. Nakon toga, obrazac je potrebno isprintati, vlastoručno potpisati i odnijeti ECTS koordinatoru sa ostalom potrebnom dokumentacijom (Europass životopis i motivacijsko pismo na hrvatskom jeziku, prijepis položenih ispita i ocjena ovjerenih u studentskoj referadi, dokaz o znanju jezika zemlje; za studente s invaliditetom je potrebno donijeti i potvrdu zdravstvene ustanove o stupnju invaliditeta, a za studente slabijeg socio-ekonomskog statusa izjavu o zajedničkom kućanstvu i potvrdu nadležne porezne ustanove).

Važni rokovi

Predaja navedene dokumentacije se treba odviti do 14. ožujka 2014. godine. Objava prve rang liste predviđena je nakon prvotne obrade podataka sredinom travnja. Ostali detalji bit će objavljeni nakon što Agencija za mobilnost potvrdi dostupan broj mjesta i mjeseci za studentski boravak. Žalba na odluku će se moći predati u roku od 8 dana objave rezultata. Važno je za napomenuti kako nisu objavljeni svi dokumenti od strane Europske komisije, te su moguće neke promjene. Za sve promjene potrebno je redovito pratiti stranicu Sveučilišta. Za sve ostale važne informacije pročitajte tekst Natječaja. Niže donosimo popis fakulteta i linkove na kojoj su navedena dostupna mjesta.

  1. Akademija dramske umjetnosti
  2. Agronomski fakultet
  3. Akademija likovnih umjetnosti
  4. Arhitektonski fakultet
  5. Ekonomski fakultet
  6. Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet
  7. Fakultet elektrotehnike i računarstva
  8. Filozofski fakultet
  9. Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije
  10. Fakultet organizacije i informatike
  11. Fakultet prometnih znanosti
  12. Fakultet političkih znanosti
  13. Fakultet strojarstva i brodogradnje
  14. Geodetski fakultet
  15. Geotehnički fakultet
  16. Građevinski fakultet
  17. Grafički fakultet
  18. Hrvatski studiji
  19. Katolički bogoslovni fakultet
  20. Kineziološki fakultet
  21. Medicinski fakultet
  22. Muzička akademija
  23. Prehrambeno-biotehnološki fakultet
  24. Farmaceutsko-biokemijski fakultet
  25. Prirodoslovno-matematički fakultet
  26. Pravni fakultet
  27. Rudarsko-geološko-naftni fakultet
  28. Stomatološki fakultet
  29. Sveučilište u Zagrebu (Centar za poslijediplomske studije)
  30. Metalurški fakultet
  31. Šumarski fakultet
  32. Tekstilno-tehnološki fakultet
  33. Učiteljski fakultet
  34. Veterinarski fakultet
FOTO: ERASMUS+