LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu

Slavko Orešković reizabran za dekana zagrebačkog medicinskog fakulteta

Potvrđen je za dekana Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu za novo mandatno razdoblje, od 1. listopada 2024. do 30. rujna 2027. godine.

Potvrđen je za dekana Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu za novo mandatno razdoblje, od 1. listopada 2024. do 30. rujna 2027. godine.

Na redovitoj, osmoj sjednici Senata Sveučilišta u Zagrebu, održanoj 14. svibnja 2024. godine, prof. dr. sc. Slavko Orešković potvrđen je za dekana Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu za novo mandatno razdoblje, od 1. listopada 2024. do 30. rujna 2027. godine.

Orešković je redoviti profesor u trajnom zvanju u Katedri za ginekologiju i opstetriciju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Zaposlen je u Klinici za ženske bolesti i porode Medicinskog fakulteta i KBC-a Zagreb (Petrova), gdje ujedno i obnaša funkciju predstojnika klinike. Član je Hrvatske liječničke komore i Hrvatskog liječničkog zbora (HLZ) te je predsjednik Hrvatskog društva za ginekološku urologiju HLZ-a, dotpredsjednik je Hrvatskog društva za ginekologiju i opstetriciju i član Upravnog vijeća Hrvatskog društva za ginekološku endoskopsku kirurgiju HLZ-a. Također je član Hrvatskog društva za perinatalnu medicinu HLZ-a, Hrvatskog društva sudskih vještaka HLZ-a te European Association for Cancer Research.

Ranije su na sjednici fakultetskog vijeća medicinskog fakulteta, održanoj 23. travnja 2024. godine, za isto mandatno razdoblje izabrani prof. dr. sc. Zrinka Bukvić Mokos za prodekanicu za diplomsku nastavu na integriranom studiju Medicína, izv. prof. dr. sc. Ana Hladnik, za prodekanicu za upravu i financìje, prof. dr. sc. Davor Ježek za prodekana za studij na engleskom jeziku, prof. dr. sc. Miloš Judaš za prodekana za međunarodnu suradnju, prof. dr. sc. Božo Krušlin za prodekana za znanost, izv. prof. dr. sc. Lana Škrgatić za prodekanicu za osiguravanje kvalitete i nove studijske programe te prof. dr. sc. Jurica Vuković za prodekana za poslijediplomsku nastavu.

FOTO: STUDENTSKI.HR, ILUSTRACIJA