LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Plan Ministarstva znanosti i obrazovanja

Škola uglavnom kreće online, MZO predložio da se studente oslobodi participacije

Ministar znanosti i obrazovanja kratko je opisao korake koje je ministarstvo do sada poduzelo i kakav je plan organizacije nastave koja počinje 18. siječnja 2021.

Ministar znanosti i obrazovanja kratko je opisao korake koje je ministarstvo do sada poduzelo i kakav je plan organizacije nastave koja počinje 18. siječnja 2021.

Iako su kružile informacije da će nastava od 18. siječnja biti uživo osim u Sisačko-moslavačkoj županiji, ministar Radovan Fuchs jučer je izjavio da će niži razredi i maturanti imati školu uživo, a ostali na daljinu, dok epidemiološka situacija ne dozvoli drugačije, piše Jutarnji list.
– Završni razredi srednje škole će ići po pojačanim epidemiološkim mjerama, što znači da će se moći osigurati dovoljna distanca među učenicima, s obzirom na to da će razredi od prvog do trećeg biti online. Početkom ovog polugodišta nećemo narušiti optimistične trendove u incidenciji novozaraženih. Za sada su te brojke dobre i ako se tako nastavi, mislim da bismo morali brzo vidjeti sve učeničke u školama. No zbog pažljivog pristupa idemo s ovakvom koncepcijom. Puno je bilo pitanja o sigurnom pristupu školama u Zagrebu. U intenzivnim smo razgovorima s Poglavarstvom, radovi na prijetećim dijelovima fasada su se intenzivirali i uvjeravaju nas da će opasni dijelovi u centru biti sanirani. Gdje ne bude moguće, riješit će se s posebnim skelama ispod kojih se može sigurno prolaziti. – rekao je ministar Fuchs, prenosi Jutarnji list.
Prema onome što je rekao, bilo bi dobro kada bi se i u Sisačko-moslavačkoj nastava odvijala na taj način gdje je to moguće kako bi se djeci mogla pružiti psihološka pomoć, no o tome se još uvijek dogovara s lokalnim tijelima. U preostalim dijelovima koji nisu pogođeni potresom, smatra, nema razloga da nastava ne krene kako je bilo planirano.
Vezano: Studenti iz područja pogođenih potresom oslobođeni plaćanja stanarine u domu!
Ministar se osvrnuo i na studentske domove pa je, osim odluke da će preuzeti financiranje smještaja za studente iz pogođenih područja, o čemu smo već pisali, istaknuo da je Ministarstvo znanosti i obrazovanja poslalo pismo Sveučilištu da studenti s pogođenih područja budu oslobođeni plaćanja participacije ako nisu ispunili sve ECTS-bodove.
FOTO: WIKIPEDIA