LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
3D formacija

SKAC Palma poziva mlade kršćane da se prijave na program koji će ih približiti Bogu

3D formacija pomoći će ti razviti svijest o sebi kroz prepoznavanje i izricanje nutarnjih pokreta, razmatranje Božje riječi, vježbanje u krepostima i kušanje bogatstva zajedništva.

3D formacija pomoći će ti razviti svijest o sebi kroz prepoznavanje i izricanje nutarnjih pokreta, razmatranje Božje riječi, vježbanje u krepostima i kušanje bogatstva zajedništva.

SKAC Palma iz Zagreba, SKAC Osijek i SKAC Split pozivaju mlade da se prijave na program koji zaista daje novu dimenziju životu! 3D je namijenjen mladim kršćanima koji žele produbiti odnos s Bogom i traže okolinu u kojoj mogu rasti. Program se temelji se na metodama ignacijevske duhovnosti (a sv. Ignacije je bio stvarno zanimljiv lik) i pruža priliku za odgovorno društveno djelovanje. Kako se to postiže? Ne na silu ni na brzinu. 

3D formacija traje tri godine. Prva godina, odnosno prvi D je za dušu. Učiš kakav je Krist i kako mu biti sličniji. Vrijeme je to za upoznavanje samoga sebe, ispravljanje krivih slika o Bogu i priprema za duhovne vježbe koje slijede na drugoj godini. Drugi D stoji za duh, a daje metode i vodi k osnaživanju i produbljivanju osobnog iskustva Boga putem intenzivne molitve i duhovnih vježbi u svakodnevici. Treći D stoji za društvo i omogućava ti da sve dobiveno u duhovnim vježbama primijeniš ondje gdje te Bog poziva. Kroz akcije i eksperimente otvara ti vrata da budeš djelotvoran za Drugoga i živiš svoje poslanje. Sažeto: 3D formacija pomoći će ti razviti svijest o sebi kroz prepoznavanje i izricanje nutarnjih pokreta, razmatranje Božje riječi, vježbanje u krepostima i kušanje bogatstva zajedništva.
 

3D formacija u Zagrebu – „Dođi i vidi”


Zagrebački SKAC pod geslom „Dođi i vidi” poziva da kroz 3D formaciju otkriješ kako mijenjati svoj život u suradnji s Bogom i kako s Njim donositi odluke, ali i da kušaš bogatstvo zajednice koja te podupire u osobnom putu i odnosu s Bogom. 

Općina u Zagorju nudi 40 tisuća eura bespovratnih sredstava za rješavanje stambenog pitanja mladih



Za sudjelovanje je potrebno imati od 18 do 30 godina, dobro pročitati te ispuniti prijavni obrazac do 23. rujna 2024. godine ili popunjenja kapaciteta. Nakon prijave dobit ćeš mail s objašnjenim daljnjim koracima. Program se sastoji od zajedničkih nagovora ponedjeljkom u 20h, grupnih susreta jednom tjedno, molitve, eksperimenata i tjednih vježbi kroz koje primjenjuješ u praksi ono o čemu se pričalo na nagovoru. Od tebe se traži odlučnost i spremnost na promjene u životu, konkretan rad i aktivno sudjelovanje. Za sva pitanja, nedoumice ili nejasnoće, slobodno se javi na mail: 3dformacija@skac.hr. 

FOTO: SKAC, 3D formacija u Zagrebu
 

3D formacija u Osijeku 


Mladi sve manje koriste Google: društvene mreže postaju novi alat za pretraživanje informacija


Prijave za 3D formaciju u Osijeku također započinju 1. rujna, ali traju do 1. listopada. Prijaviti se mogu mladi od 20 do 32 godine. Potrebno je ispuniti prijavni obrazac, nakon čega stiže mail s uputama i daljnjim koracima. Detaljne informacije (i odgovore na možebitna pitanja koja imaš) pronađi ovdje ili se slobodno javi na mail 3d.skacos@gmail.com.

FOTO: SKAC, 3D formacija u Osijeku


3D formacija u Splitu


Splitski SKAC te poziva da se odvažiš na korak koji će te odvesti daleko. Prijave za 3D formaciju otvaraju se 1. rujna i bit će otvorene do 30. rujna, a program će se provoditi uživo u Rezidenciji Družbe Isusove na Manuškoj poljani 1. Prvi susret održat će se 29. listopada u 20 h. Za prijavu je potrebno dobro pročitati i potom ispuniti prijavni obrazac. Nakon prijave dobit ćeš mail s daljnjim uputama. Više o 3D formaciji pročitaj ovdje. Ako imaš kakvih pitanja ili nedoumica, slobodno se javi na 3d.skac.st@gmail.com.

Uskoro se održavaju „Dani sigurnosti u prometu”, poseban fokus je i na mlade vozače



FOTO: SKAC, 3D formacija u Splitu
IZVOR: STUDENTSKI KATOLIČKI CENTAR (SKAC) PALMA
FOTO: STUDENTSKI KATOLIČKI CENTAR (SKAC) PALMA