LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Akademska godina 2024./2025.

Sisak subvencionira troškove prijevoza studentima, pravo na subvenciju možete ostvariti na dva načina

Također, HŽ Putnički prijevoz d.o.o. do 31. prosinca 2024. godine provodi mjeru besplatnog prijevoza vlakom za stanovnike potresom pogođenih područja Sisačko-moslavačke županije.

Također, HŽ Putnički prijevoz d.o.o. do 31. prosinca 2024. godine provodi mjeru besplatnog prijevoza vlakom za stanovnike potresom pogođenih područja Sisačko-moslavačke županije.

Grad Sisak objavio je da će u akademskoj godini 2024./2025. subvencionirati 25% troškova mjesečnih i polumjesečnih karata za prijevoz autobusom svim redovitim studentima s područja Grada Siska. Ta subvencija odnosi se na relacije Sisak – Zagreb, Sisak – Petrinja i Sisak – Kutina.

Studenti mogu ostvariti pravo na subvenciju na dva načina. Prvi način je preko e-maila. Studenti trebaju ispuniti zahtjev za izdavanje potvrde koji je dostupan u prilogu i poslati ga na adresu drustvene.djelatnosti@sisak.hr. Uz zahtjev trebaju priložiti potvrdu o statusu redovitog studenta za akademsku godinu 2024./2025. te kopiju osobne iskaznice ili uvjerenje o prebivalištu na području Grada Siska. Nakon što zaprime potvrdu za subvenciju preko e-maila, studenti ju trebaju isprintati i odnijeti na blagajnu Auto prometa Sisak ili Čazmatransa.

Jeftinije putovanje vlakom za studente iz Brodsko-posavske županije



Drugi način je osobni dolazak. Studenti trebaju donijeti potvrdu o statusu redovitog studenta i kopiju osobne iskaznice ili uvjerenje o prebivalištu na privremenu adresu Grada Siska, Marijana Cvetkovića 8, u Sisak Capragu, u vremenu od 8 do 16 sati. Nakon što dobiju potvrdu, studenti je trebaju odnijeti na blagajnu Auto prometa Sisak ili Čazmatransa.

Sve županije, gradovi i općine u Hrvatskoj koje studentima subvenciraju prijevoz vlakom na jednom mjestu



Važno je napomenuti da HŽ Putnički prijevoz d.o.o. do 31. prosinca 2024. godine provodi mjeru besplatnog prijevoza vlakom za stanovnike potresom pogođenih područja Sisačko-moslavačke županije, stoga subvencija za željeznički prijevoz nije potrebna do kraja godine.

Mreži Nextbike gradova pridružila se Velika Gorica



Subvencionirane karte mogu se kupiti uz doplatu, a studenti koji ostvare pravo na subvenciju bit će uključeni u popis korisnika od 1. listopada 2024. do 30. lipnja 2025. godine, te od 1. do 30. rujna 2025. godine. Za dodatne informacije studenti mogu kontaktirati broj telefona 044/635-516.
IZVOR: GRAD SISAK
FOTO: FREEPIK / ILUSTRACIJA