LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Rješavanje problema lokalne zajednice

Siječanj donosi bogate „Hack4Split” aktivnosti

Ususret hackathonu, kroz siječanj polaznike očekuju dvije edukacije na temu tehnika generiranja ideja u sklopu rješavanja problema lokalne zajednice.

Ususret hackathonu, kroz siječanj polaznike očekuju dvije edukacije na temu tehnika generiranja ideja u sklopu rješavanja problema lokalne zajednice.

Poduzetnički centar Split i Studentski poduzetnički inkubator Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Splitu organiziraju hackathon Hack4Split s ciljem doprinosa rješavanju problema lokalne zajednice - područje Splita i okolice, te osposobljavanjem i educiranjem mladih ljudi za aktivno građanstvo i socijalno poduzetništvo.

 

Ususret hackathonu, kroz siječanj polaznike očekuju dvije edukacije na temu tehnika generiranja ideja u sklopu rješavanja problema lokalne zajednice:

  • 11.1.2022. s početkom u 17:00h, Tehnike generiranja ideja i UN ciljevi održivog razvoja
  • 18.1.2022. s početkom u 17:00h, Generiranje ideja za probleme lokalne zajednice u okviru UN ciljeva održivog razvoja

Edukacije će održati Michael Freer, vlasnik konzalting tvrtke za socijalno poduzetništvo Ensoco. Radionice će se održati uživo na Ekonomskom fakultetu, a prijave su moguće na poveznici.

– Potičemo sve zainteresirane da se uključe jer nakon edukacija o tehnikama generiranja ideja slijede edukacije o socijalnom poduzetništvu, a nakon čega će se organizirati društveni hackathon Hack4Split 9. i 10. travnja 2022. godine. – poručuju organizatori. 

Na hackathonu će se kreirati opipljiva rješenja za detektirane probleme lokalne zajednice u skladu s UN-ovim ciljevima održivog razvoja, a svi polaznici koji prođu edukacije iz određenog područja dobit će Europass potvrdu za sudjelovanje.

 

Projekt je sufinanciran sredstvima Europskih snaga solidarnosti Europske unije i Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.

FOTO: PIXABAY