LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Werner von Siemens

Siemens dodjeljuje 15 tisuća kuna za najbolji rad studenata FER-a

Do 30. rujna u 12:00 zaprimaju se prijave radova za godišnju nagradu Werner von Siemens. Najboljeg studenta FER-a ili tim studenata FER-a očekuje povelja i 15 000 kuna.

Do 30. rujna u 12:00 zaprimaju se prijave radova za godišnju nagradu Werner von Siemens. Najboljeg studenta FER-a ili tim studenata FER-a očekuje povelja i 15 000 kuna.

Siemens d.d. Zagreb i Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu raspisali su natječaj za dodjelu godišnjih nagrada za najbolje radove studenata FER-a s primjenom u područjima digitalizacije, elektrifikacije i automatizacije za akademsku godinu 2019/2020. Nagrađuje se originalni rad studenta ili studentskih timova do 3 člana. 

Nagrada, nazvana po osnivaču korporacije i inovatoru Werneru von Siemensu, ustanovljena je kako bi potaknula rad na istraživačko-razvojnim projektima i inovativnosti studenata te komuniciranje i kritičko promišljanje rezultata. Podrazumijeva povelju i novčani iznos od 15 000 kuna.

Prijave su otvorene do 30. rujna 2020. u 12:00. Valja napomenuti i kako svaki predloženi rad treba imati mentora te ne smije prethodno biti publiciran niti prijavljen na druge natječaje. Također, nije moguće prijaviti diplomski rad, ali je dozvoljeno djelomično korištenje dobivenih saznanja i principa korištenja tijekom njegove izrade. 

Prijavljene radove ocijenit će povjerenstvo koje čine nastavnici FER-a i stručnjaci iz tvrtke Siemens d.d. Kriteriji su: tematska usklađenost s područjem natječaja, originalnost, inovativnost, primjenjivost te tehnička oprema rada.

U tekstu natječaja stoji da je prijavi potrebno priložiti: pisanu prijavu studen(a)ta (sadrži: ime i prezime, kontakt podatke, studij, modul/profil, godinu studija, naslov rada, ime mentora); uvezani cjeloviti rad i sažetak rada na hrvatskom i engleskom jeziku (do 300 riječi); elektroničku verziju rada i sažetaka (označen nazivom natječaja, godinom i imenom autora); recenziju mentora te elektroničku verziju završnog rada za studente koji su završili preddiplomski studij odnosno elektroničku verziju završnog i diplomskog rada za studente koji su završili diplomski studij. Predaje se preko urudžbenog zapisnika FER-a (soba B-1-08) s naznakom Natječaj za nagradu Werner von Siemens.

Dodatne informacije nalaze se na službenim stranicama Siemensa.
FOTO: NEW.SIEMENS.COM