LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Suradnja

Šibensko veleučilište potpisalo važan ugovor, u planu studij iz područja računarstva

Veleučilište u Šibeniku potpisalo je ugovor s Inkubatorom za nove tehnologije čime su otvorene nove mogućnosti za potencijalne buduće stručnjake.

Veleučilište u Šibeniku potpisalo je ugovor s Inkubatorom za nove tehnologije čime su otvorene nove mogućnosti za potencijalne buduće stručnjake.

Veleučilište u Šibeniku, odnosno dekan Ljubo Runjić, potpisao je s Dianom Mudrinić, direktoricom Inkubatora za nove tehnologije Trokut u Šibeniku, ugovor o poslovnoj suradnji.

Tim je potpisivanjem Veleučilište dobilo pristup novim tehnologijama Trokuta s ciljem stvaranja poduzetničke zajednice u kojoj će stručnjacima, kako stoji na stranici Veleučilišta, biti dostupni alati za razvoj poduzetništva, inovacija i projektnih ideja u lokalnoj zajednici, ali i šire. Suradnja je još od posebne važnosti zbog godinu dana starog studija Poslovne informatike, prvog studija iz STEM-područja na Veleučilištu, a u planu im je i osnivanje diplomskog studija iz područja računarstva.
– S jedne strane veleučilište će dati svoj knowhow – svoj intelektualni kapital, održavat ćemo radionice, edukativne module, pružat ćemo edukativne radionice za korisnike centra, a s druge strane dobit ćemo pristup tehnologijama koje posjeduje centar. A ono što me posebno veseli je da će Veleučilište u suradnji s centrom Trokut omogućiti našim najboljim studentima ulazak u tržište rada na način da ćemo im mi sponzorirati korištenje resursa. Po posebim uvjetima dobit ćemo na korištenje njihov prostor i svega što centar nudi uz sve pripadajuće tehnologije. – rekao je Runjić.
FOTO: VELEUČILIŠTE U ŠIBENIKU